Prancūziškas pyragaitis - Baba au Rhum
Jei mėgstate prancūzišką virtuvę, būtinai išbandykite Baba au Rhum – minkštą, aromatingą ir neįtikėtinai gardų prancūzišką pyragaitį, kuris tiesiog tirpsta burnoje! Šis desertas, pamirkytas kvapniame romo sirupe ir patiekiamas su šviežiomis uogomis ar plakta grietinėle,
Ingredientai
Tešlai:
- 250 g miltų
- 5 g sausų mielių
- 3 v. š. cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 3 kiaušiniai (kambario temp.)
- 100 ml pieno (šiek tiek pašildyto)
- 100 g sviesto (kambario temp., minkšto)
Sirupui:
- 300 ml vandens
- 150 g cukraus
- 100 ml romo
- 1 vanilės ankštis arba 1 a. š. vanilės ekstrakto
Papuošimui
- Plakta grietinėlė
- Mėgsmatos, įviežios uogos
- Gaminimo laikas - 30 min.
- Laukimo laikas - 2 h.
- Kepimo laikas - 15-20 min.
- Pagaminsite: 6–8 porcijas
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pasigaminti prancūzišką pyragaitį Baba au Rhum?
Pasidalink su draugu:
Tešlos paruošimas:
1. Mieles ištrinkite su trupučiu šilto pieno ir šaukšteliu cukraus. Palikite 10 minučių, kad mielės išputotų.
2. Sekančiame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską.
3. Į miltų masę supilkite mielių mišinį, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos tekstūros.
4. Po truputį įmaišykite / įminkykite minkštą, kambario temp. sviestą. Minkykite tešlą, kol taps elastinga ir blizgi, užtruksite apie 10 min.
5. Išminkius tešlą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1–1,5 val., kol tešla pakils.
Prancūziškų pyragėlių kepimas:
1. Paruoštą tešlą sudėkite į mažas babų formeles (arba keksiukų formeles). Užpildykite iki pusės.
2. Tuomet palikite dar 30 minučių, kad jos pakiltų formalėse.
3. Įkaitinkite orakitę iki 180°C.
4. Į įkaitintą orkaitę pašaukite Baba au Rhum pyragėlius ir kepkite apie 15–20 min., kol įgaus auksinę spalvą.
Baba au Rhum sirupas:
1. Puode sumaišykite vandenį s cukrumi ir vanile. Užvirinkite, kol cukrus ištirps.
2. Nukelkite nuo ksitlentės ir įmaišykite romą.
3. Iškeptus pyragėliams, išimkite jas iš formelių ir dar šiltus merkite į karštą sirupą. Pyragėlius palikite keletą minučių sirupe, kad gerai įsigertų.
4. Išimkite iš sirupo ir dėkite ant grotelių, kad nuvarvėtų.
Pateikimas:
Prancūziškas pyragaitį (Baba au Rhum) patiekite su plakta grietinėle ir mėgstamomis, šviežiomis uogomis.
Bon appétit
Patarimai:
- Minkšta tešla: Tešla bus gana lipni – tai normalu.
- Alternatyvos romui: Jei norite nealkoholinio varianto, romą galite pakeisti apelsinų sultimis
Baba au Rhum – prancūziška prabanga jūsų lėkštėje!
Baba au Rhum – tai klasikinis prancūziškas pyragaitis, kuris sužavės kiekvieną. Nors atrodo kaip tikras konditerijos meno kūrinys, jį pagaminti namuose nėra sudėtinga. Pasimėgaukite prancūziška prabanga savo virtuvėje ir palepinkite save nepakartojamu Baba au Rhum skoniu!
Pasigaminkite Baba au Rhum namuose – autentišką prancūzišką pyragaitį, kuris sužavės savo purumu ir skoniu!