Saldūs receptai

Austriškas štrudelis su obuoliais

Šis autentiškas austriško obuolių štrudelio receptas leis jums pasijusti tarsi Vienos kavinėje, mėgaujantis klasikinio deserto skoniu.

Ingredientai

Tešlai:

Įdarui:

Patiekimui:

Kaip gaminamas austriškas štrudelis su obuoliais?

Pasidalink su draugu:

Štrudelio tešlos paruošimas:

1. Miltus suberkite į didelį dubenį ir padarykite duobutę centre.

2. Į duobutę supilkite šiltą vandenį, įmuškite kiaušinį, įpilkite aliejaus ir žiupsnelį druskos.

3. Tešlą gerai minkykite rankomis apie 10–15 minučių, kol ji taps elastinga, minkšta ir nelips prie rankų. Jei reikia, galite pridėti šiek tiek daugiau miltų ar vandens, kad tešla būtų tinkamos konsistencijos.

4. Išminkytą tešlą patepkite trupučiu aliejaus, apvyniokite maistine plėvele ir palikite 30–60 minučių pastovėti kambario temperatūroje.

Įdaro paruošimas:

1. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais arba kubeliais.

2. Razinas trumpam pamirkykite karštame vandenyje, kad suminkštėtų.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite džiūvėsėlius, kol jie taps auksinės spalvos.

4. Obuolius sumaišykite su cukrumi, cinamonu, razinomis, riešutais, citrinos sultimis ir žievele. Įdėkite vanilinį cukrų ir apkepintus džiūvėsėlius.

Štrudelio tešlos iškočiojimas:

1. Išminkytą tešlą ant didelio stalo iškočiokite labai plonai.

2. Stalą pabarstykite miltais, tešlą kočiokite ir galiausiai atsargiai tempkite rankomis, kol ji bus beveik permatoma.

Austriško štrudelio formavimas:

1. Ištirpinkite sviestą ir juo šiek tiek patepkite tešlą.

2. Ant vieno tešlos krašto paskleiskite obuolių įdarą, palikdami šiek tiek vietos kraštuose.

3. Švelniai suvyniokite štrudelį, pradėdami nuo krašto, ant kurio padėtas įdaras. Vyniodami atsargiai kelkite tešlą, kad ji kuo mažiau plyštų.

4. Užsukite šonus, kad įdaras neiškristų, ir perkelkite štrudelį ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Patepkite viršų sviestu.

Austriško štrudelio kepimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

2. Į įkaitusią orkaitę pašaukite štriudelį ir kepkite apie 40–45 minutes, kol tešla taps auksinės spalvos ir traški. Jei kepant viršus pradės per daug skrusti, galite uždengti štrudelį folija.

3. Ištraukę iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite.

Austriško štrudelio pateikimas:

1. Pabarstykite štrudelį cukraus pudra.

2. Patiekite su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.

ĮSYGYKITE

Naujai išleistą knygą

Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!

12 tobulų bandelių receptų knyga
Naujiena

12 tobulų bandelių receptų

Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…

Original price was: 8.99€.Current price is: 5.59€. Į krepšelį

Autentiškas Austrijos skonis jūsų namuose – plonai iškočiotas ir tobulai gardus!

Austriškas štrudelis su obuoliais – tai vienas žymiausių ir labiausiai mėgstamų Austrijos desertų, kuris sužavėjo daugybę desertų mėgėjų visame pasaulyje. Plonai iškočiota, traški tešla, apgaubianti sultingą obuolių, cinamono ir riešutų įdarą, sukuria harmoningą skonių balansą. Šis klasikinis receptas atkeliavo iš Vienos, kur jis yra neatsiejama kavinių kultūros dalis. Štrudelis yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Šis desertas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir kvepia jaukumu bei šiluma.

Štrudelis su obuoliais

Išmokite pasigaminti autentišką austrišką štrudelį su obuoliais namuose – plona, traški tešla ir sultingas obuolių įdaras garantuos nepriekaištingą skonį!

Ieškote naujo torto recepto? Išbandyk jau šiandien!

Prisidėkite prie projekto, įsigydami receptų knygą