Saldūs receptai

Mielinės bandelės su bananais

Bandelės su bananais ir cinamonu – saldus ir kvapnus desertas, kuris taps jūsų mėgstamiausias. Išsikepkite jas jau dabar!

Ingredientai

Bandelių tešlai:

Įdarui:

Glaistui:

Kaip pasigaminti bandeles su bananais?

Pasidalink su draugu:

Mielinių bandelių tešlos paruošimas:

1. Į puodą supilkite pieną, įdėkite sviestą ir ant silpnos ugnies, pamaišydami, kaitinkite kol sviestas visiškai ištirps.

2. Į mažą puodelį supilkite sausas mieles, ant jų užpilkite 4 šaukštus šilto pieno bei ½ šaukšto cukraus. Viską gerai išmaišykite ir leiskite mielėms suputoti, palikdami 10 min. šiltoje vietoje.

3. Su likusiu cukrumi, lengvai išplakite kiaušinį.

4. Į didesnį dubenį persijokite miltus su druska. Šį žingsnį būtina atlikti siekiant gauti minkštesnę bandelių tešlą.

5. Į persijotus miltus supilkite lengvai išplaktą kiaušinį, pieno ir sviesto mišinį bei suputojusias mieles. Pradžioje maišykite šaukštu, pasidarius sunkiau maišyti, pereikite prie minkymo. Tešla bus minkšta ir lipni, iš pradžių lips prie rankų ir stalviršio, tačiau nebarstykite stalviršio miltais ir jokių būdu nedėkite miltų į tešlą, minkykite toliau. Kuo ilgiau minkysite, tuo labiau mažės lipnumas.

6. Išminkytą tešlą perkelkite į didesnį dubenį, išteptą aliejumi ir leiskite bandelių tešlai šiltai pakilti, tai užtuks apie 45 min.

Bananinių bandelių įdaro paruošimas ir kepimas:

1. Mažame inde meduolių prieskonius arba maltą cinamoną sumaišykite su cukrumi.

2. Pakilusią bandelių tešlą išimkite iš dubens, perminkykite ir iškočiokite į stačiakampios formą. Ant stalviršio jokių miltų!

3. Minkštą kambario temperatūros sviestą padalinkite į dvi dalis. Pirmu minkštu sviesto gabaliuku, storu sluoksniu ištepkite kepimo indą. Antru sviesto gabaliuku ištepkite ant iškočiotos tešlos.

4. ½ cukraus ir cinamono mišiniu tolygiai pabarstykite kepimo indą, o likusį cukraus ir cinamono mišinį įtrinkite į 2 gerai prinokusius bananus. Turi gautis saldi bananų tyrė.

5. Gautą bananų tyrę tolygiai paskirstykite ant iškočiotos ir sviestu pateptos tešlos.

6. Iš lėto suvyniokite tešlą į ritinį ir supjaustykite 5 cm pločio griežinėliais.

7. Supjaustytus griežinėlius išdėliokite ant paruoštos kepimo skardos. Leiskite dar kartą pakilti tešlai palikdami 20 min. šiltoje vietoje.

8. Tuo tarpu, įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.

9. Į įkaitusią orkaitę pašaukite mielines bandeles ir kepkite 20 – 25 min. arba kol įgaus švelniai gelsvą atspalvį.

Bandelių glajus:

Kol bandelių tešla kyla, galime pasiruošti bananinį įdarą.

1. Mažame puode, ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir nukelkite nuo kaitlentės.

2. Į ištirpintą sviestą įmaišykite kreminę varškę, cukraus pudrą, pieną bei išspauskite iš citrinos sultis.

3. Ant iškeptų, karštų bandelių, tolygiai paskirstykite glajų.

Patarimai kaip tobulai pagaminti cinamonines bandeles su glaistu

  • Svarbu teisingai pasverti miltus. Įbėrus per daug miltų, bandelės bus ne tokios minkštos, kokios turėtų būti.
  • Visi naudojami produktai turi būti kambario temperatūros. Išimkite naudojamus produktus iš šaldytuvo valandą prieš gaminant.
  • Drąsiai eksperimentuokite su bandelių įdaru, įdėkite norimų ingredientų – smulkintus riešutus, razinas ar uogienę…

ĮSYGYKITE

Naujai išleistą knygą

Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!

12 tobulų bandelių receptų knyga
Naujiena

12 tobulų bandelių receptų

Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…

Original price was: 8.99€.Current price is: 5.59€. Į krepšelį

Bandelės su bananais – saldus kelias į nuostabų skonį!

Bandelės su bananais

Šios bandelės su bananais ir cinamono prieskoniais užpildys jūsų namus ne tik nuostabiais kvapais, bet ir nepakartojamu skoniu. Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės kiekvienu kąsneliu.

Išsikepk savo mėgstamiausias bandeles arba atrask naują skonį!