Cinamoninės bandelės su glaistu
Šiltas bei saldus cinamoninės bandelės su glaistu aromatas, sklindantis per virtuvę, neabejotinai pradžiugins smaližius. Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar dar tik pradedantis savo kulinarinę kelionę, nuoseklus receptas padės jums sukurti šiuos minkštas cinamonines bandeles su galsitu. Nuo tešlos maišymo ir minkymo iki bandelių tešlos iškočiojimo bei kepimo iki tobulumo – padėsime kiekviename etape.
mielines bandeles su cinamonu 480; cinamonines bandeles su glaistu 320; minkstos mielines bandeles su cinamonu 260; cinnabon bandeles 50; cinamono bandeles su glaistu 40;
Ingredientai
Cinamoninėms bandelės su glaistu:
- 85 g sviesto
- 120 ml pieno (kambario temperatūros)
- 120 g grietinės (kambario temperatūros)
- 15 ml vanilės ekstrakto
- 420 g miltų
- Žiupsnelis druskos
- 50g cukraus
- 50g šviesaus rudojo cukraus
- 7 g tirpių mielių
- 1 šaukštelis cinamono
- 1 žiupsnelis sumaltų muskato riešuto (neprivaloma)
- 1 kiaušinis didelis (kambario temperatūros)
Įdarui:
- 60 g sviesto (kambario temperatūros)
- 35 g cukraus
- 35 g rudo cukraus
- 1 valgomasis šaukštas cinamono
Glaistui:
- 30 g sviesto (kambario temperatūros)
- 115 g kreminio sūrio (philadelphia)
- 15 ml vanilės ekstrakto
- 1 žiupsnelis druskos
- 5 ml (1 šaukštelis) citrinos sulčių
- 200 g cukraus pudros
- 1 valgomasis šaukštas pieno
- Paruošimo laikas - 10 min.
- Gaminimo laikas - 28 min.
- Tešlos pakilimo laikas - 2 h
- Užtruksite - 2 h 38 min.
- Iškepsite 12 cinamoninių bandelių su glaistu
- Autorius - John Kanell
Kaip pasigaminti cinamonines bandeles su glaistu?
Pasidalink su draugu:
Cinamoninės bandelės su glaistu, tešlos paruošimas
1. Ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies.
2. Į ištirpintą sviestą, įpilkite kambario temperatūros pieną, vanilės ekstraktą bei grietinėlę. Maišykite iki vientisos masės. Masė turi išlikti šilta, todėl visi produktai turi būti kambario temperatūros.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cinamoną, baltąjį ir rudąjį cukrų bei sausas mieles, norint pagyvinti skonį, įmaišykite žiupsnelį sumalto muskato riešuto (nebūtina).
4. Į dubenį su sausais ingredientais supilkite paruoštą skystą masę bei įmuškite kambario temperatūros kiaušinį. Gerai išminkykite iki vientisos masės.
5. Tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite 5 minutes, jei reikia, įberkite miltų (kuo mažiau naudosite miltų, tuo cinamoninės bandelės su glaistu bus minkštesnės). Išminkę tešlą, įdėkite į didelį aliejumi išteptą dubenį, uždenkite ir leiskite pakilti šiltoje vietoje apie 1 val.
6. Pakilus tešlai, dar kartą išminkykite ir palikite dar 20 min. pakilti.
Cinamonių bandelių įdaras
1. Ant silpnos/lėtos ugnies ištirpinkite sviestą.
2. Sumaišykite baltąjį ir rudąjį cukrų su cinamonu.
3. Pakilus tešlai, iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus.
4. Patepkite iškočiotą tešlą ištirpintu sviestu ir gausiai apibarstykite cinamoniniu cukrumi. Susukite tešlą į ritinį ir supjaustykite 5 cm storio griežinėliais.
5. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite supjaustytus griežinėlius didesniais tarpais. Palikite pastovėti 15 min., kad bandelės dar šiek tiek pakiltų.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
7. Į ikaitusią orkaitę įdėkite mielines bandeles su cinamonu ir kepkite 25 – 30 min., kol įgaus švelniai gelsvą spalvą. Orkaitėje neįjunkite vėjelio funcijos, kad bandelės būtų minkštesnės.
Cinamoninių bandelių glaistas:
1. Ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies.
2. Kitame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį su vanilės ekstraktu, druska, citrinos sultimis, cukraus pudra iki vientisos masės.
3. Ištirpintą sviestą supilkite į kreminio sūrio masę ir gerai išmaišykite. Išmaišius, įpilkite kambario temperatūros 1 šaukštelį pieno ir dar kartą išmaišykite iki vientisos kreminės masės.
4. Iškepus mielinėms bandelėms su cinamonu, dar ant šiltų bandelių šaukštu uždėkite ant kiekvienos bandelės glaistą.
Patarimai kaip tobulai pagaminti cinamonines bandeles su glaistu
- Svarbu teisingai pasverti miltus. Įbėrus per daug miltų, bandelės bus ne tokios minkštos, kokios turėtų būti.
- Visi naudojami produktai turi būti kambario temperatūros. Išimkite naudojamus produktus iš šaldytuvo valandą prieš gaminant.
- Drąsiai eksperimentuokite su bandelių įdaru, įdėkite norimų ingredientų – smulkintus riešutus, razinas ar uogienę…
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Naminės cinamoninės bandelės su glaistu
Taigi, pasiruoškite pasinerti į naminių mielinės bandelės su cinamonu pasaulį. Šias namines cinamonines bandeles su glaistu pranoksta tik džiaugsmas jomis dalytis su artimaisiais. Pasinerkime į šį puikų receptą ir sukurkime nuostabių bandelių partiją, kurios pripildys jūsų namus šiluma, o skonio receptorius – džiugiu malonumu.