Cinamoninės bandelės
Jei esate cinamono arba cinamono bandelių gerbėjas, jums patiks šis cinamoninių bandelių receptas. Šis skanus klasikinės bandelės su cinamonu variantas sujungia sodrų ir saldų cinamoninės bandelės skonį su minkšta ir lipnia tekstūra. Receptas yra lengvai paruošiamas ir puikiai tinka pusryčiams ar priešpiečiams, be to, jis tikrai sužavės jūsų šeimą ir draugus. Šios bandelės su cinamonu – įsimintinu cinamono ir kreminio sūrio glaistu, kurios pradžiugins jūsų smaližius. Nesvarbu, ar gaminate juos ypatingai progai, ar tiesiog dėl to, kad esate cinamonės bandelės gerbėjas… bet šias klasikines bandeles privalo išbandyti kiekvienas cinamono mylėtojas.
Cinamoninės bandelės 2 900; bandeles su cinamonu 1 600; bandele su cinamonu 1 600; cinamoniniu bandeliu receptas 90;
Ingredientai
Cinamoninių bandelių tešlai:
- 90 g sviesto
- 400 ml riebaus pieno
- 75 g cukraus
- 7 g sausų mielių
- 710 g duonos miltų
- 2 žiubsneliai druskos
- 3 dideli kiaušiniai (kambario temp.)
Medaus sviestui:
- 230 g sviesto
- 340 g skysto medaus
- 200 g cukraus
- 1 valgomasis šauktas cinamono
Glajui:
- 65 g sviesto (kambario temp.)
- 140 g kreminis sūris (philadelphia)
- 280 g cukraus pudros
- 60 ml riebios grietinėlės
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- Paruošimo laikas - 45 min.
- Gaminimo laikas - 20 min.
- Užtruksite 3 h 15 min. su tešlos pakėlimo laiku.
- Iškepsite 15 cinamoninių bandelių
- Autorius - John Kanell
Kaip pasigaminti cinamonines bandeles?
Pasidalink su draugu:
Cinamoninės bandelės tešla:
1. Ant silpnos/lėtos ugnies ištirpinkite sviestą. Ištirpus sviestui, įpilkite pieną su cukrumi. Kai tik cukrus ištirps, nukelkite puodą nuo viryklės ir leiskite atvėsti iki kabario temperatūros. Į pieno mišinį įmaišykite sausas mieles, 5 min. leiskite mielėms išbrinkti.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su druska bei įmuškite kiaušinius. Viską sumaišius, įpilkite šiek tiek pravėsusį mielių mišinį ir pradėkite minkyti tešlą rankomis. Minkykite 8- 10 min., kol pilnai susiformuos vientisa ir lygi masė. Jei tešla atrodys per daug lipni, prireikus, įberkite dar šiek tiek miltų.
3. Išminkius tešlą, įdėkite į didesnį dubenį, išteptą riebalais ir leiskite cinamoninių bandelių tešlai pakilti. Po 1 val dar kartą išminkykite tešlą ir palikite 20 min. dar kartą pakilti.
Bandelių įdarui:
1. Ant silpnos/lėtos ugnies ištirpinkite sviestą. Nukėlę sviestą nuo viryklės, įmaišykite medų, kol susijungs ingredientai į vientisą masę.
2. Kitame dubenyje sumaišykite cukrų su cinamonu.
Cinamoninių bandelių paruošimas:
1. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą (kuo mažiau naudosite miltų, tuo minkštesnės bus cinamoninės bandelės). Iškočioję tešlą, ištepkite medaus sviesto mišiniu ir gausiai apibarstykite cinamoniniu cukrumi pagal savo skonį.
2. Tešlą suvyniokite į ritinį ir supjaustykite 5 cm storio griežinėliais.
3. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite bandeles su didesniais tarpais, leiskite dar kartelį tešlai pakilti, palikdami 15 min.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
5. Įkaitus orkaitei, įdėkite bandeles kepti nenaudojant vėjelio funkcijos. Taip bandelės išlaikys savo minkštumą. Cinamoninės bandelės kepa apie 20 min, kol įgauna šviesiai rudą atspalvį.
Kreminio sūrio glajaus paruošimas:
1. Ištirpinkite sviestą ant silpnos/lėtos ugnies. Nukelkite puodą, kad šiek tiek pravėstų.
2. Kitame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį su cukraus pudra, riebia grietinėle ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Galiausiai, supilkite pravėsusį sviestą ir vėl maišykite iki vientisos kreminės masės.
3. Iškepus cinamoninėms bandelėms, šaukštu uždedėkite ant kiekvienos bandelės kreminį glajų.
Cinamoninės bandelės paruoštos! Pasidalink su draugu…
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…