Saldūs receptai

Citrininis keksas

Švelnus ir sodrus citrininis keksas su glajumi – nepaprastas desertas, kurį lengva pagaminti.

Ingredientai

Citrininiam keksui:

Glajui:

Kepimui:

Gaivus skonis – tobulybė kiekviename kąsnyje!

Pasidalink su draugu:

Citrininio kekso receptas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Paruoškite kepimo formą, patepkite ją sviestu ir pabarstykite miltais.

2. Sviestą plakite su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.

3. Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Į sviesto masę įmaišykite kaišinio trynius.

4. Įmaišykite smalkiai tarkuotą citrinų žievelę, išspaustas citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.

5. Persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausus ingredientus pakaitomis su pienu įmaišykite į tešlą, kol gausite vientisą masę.

6. Galiausiai išplakite kiaušinių baltymą iki standžių smailių ir palengva šaukštu įmaišykite į kekso tešlą.

7. Supilkite tešlą į paruoštą formą ir kepkite apie 45-50 minučių.

Citrininio kekso glajus:

1. Sumaišykite cukraus pudrą su citrinų sultimis, kol gausite vientisą glajų. Užpilkite ant atvėsusio kekso ir leiskite sustingti.

Saldžiai rūgštus malonumas - citrininis keksas!

Ieškote kekso, kuris praskaidrintų jūsų dieną? Citrininis keksas – tai gaivus, švelnus ir sodrus desertas, kuris puikiai derės su kavos ar arbatos puodeliu. Jis lengvai pagaminamas, o citrinų žievelės ir gaivus glajus praturtina skonį nepakartojamu citrusiniu aromatu.

Citrininis keksas - receptas

Citrininis keksas – tai gaivus ir lengvas desertas, kuris puikiai tinka tiek šiltomis vasaros dienomis, tiek žiemą, kai norisi šiek tiek šviežumo. Jo švelnus ir drėgnas vidus su gaiviu citrininiu glajumi suteikia skanų balansą tarp saldaus ir rūgštaus skonio. Šis keksas yra lengvas, tačiau nepaprastai aromatingas – tikras citrusinių skonių gerbėjų favoritas.

Ieškote naujo torto recepto? Išbandyk jau šiandien!