Citrininis pyragas
Šis citrininis pyragas, pasižymi ryškiu, sodriu citrusinių skoniu bei drėgna tekstūra, kuri užima brangią vietą kulinarijos pasaulyje. Tai tobulas aitrumo ir saldumo balansas kiekviename pyrago kąsnelyje.
Ingredientai
Pyrago pagrindui:
- 140 g sviesto
- 50 g cukraus pudros
- 200 g miltų
- Žiupsnelis druskos
- 50 ml pieno
Citrininiam pyragui:
- 200 g cukraus
- 7 kiaušinių tryniai
- 1 citrinos tarkuotos žievelės
- 2 šauktai kukurūzų krakmolo
- 300 ml citrinų sulčių
- 100 g sviesto
Moringui:
- 4 kiaušinių baltymai
- 200 g cukraus
- Gaminimo laikas - 50 min.
- Laukimo laikas - 4 val.
- Kepimo laikas ~ 40 min.
- Pyrago užteks 8 porcijoms
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pagaminti citrininį pyragą?
Pasidalink su draugu:
Citrininio pyrago pagrindas:
1. Pasiruoškite apvalią 26 cm kepimo formą, išklodami kepimo popieriumi.
2. Virtuvinio kombaino arba mikserio pagalba, išsukite sviestą, cukraus pudrą, miltus bei druską. Supilkite pieną į išsuktą masę ir dar kartą gerai išsukite iki tolygios ir vientisos masės. Gautą masę apdenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 40 min.
3. Išimkite iš šaldytuvo tešlą, iškočiokite į ovalo formą ir išklokite kepimo formos apačią bei šonus. Tešlą subadykite šakute, apdenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 1 val.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Į įkaitusią orkaitę pašaukite iš šaldytuvo išimtą pyrago pagrindą ir kepkite 20 min., viršus – apačia, be vėjelio funkcijos.
Citrininis pyragas:
1. Ant lėtos/silpnos ugnies, sumaišykite cukrų su kiaušinių tryniais bei citrinos sutarkuota žievele bei kukurūzų krakmolu. Palaipsniui įmaišykite citrinos sultis ir kaitindami nuolatos maišykite kol pradės masė tirštėti.
2. Nukelkite puodą nuo kaitlentės ir įmaišykite sviestą. Maišykite tol kol sviestas ištirps.
3. Gautą masę supilkite ant iškepto pagrindo.
Citrininio pyrago morengas:
1. Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki baltų, standžių smailių.
2. Išplaktą morengą tolygiai paskirstykite ant citrininio pyrago.
3. Pamažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 °C ir kepkite pyragą apie 20 min.
4. Iškepus citrininiam pyragui, jį atvėsinkite iki kambario temperatūros. Atvėsus dar įdėkite į šaldytuvą 3-4 val.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Nesenstantis citrinis pyragas pavergęs ne vieno širdį!
Citrininis pyragas įkūnija universalų ir nesenstantį patrauklumą, tiek savo išvaizda tiek subtiliu skoniu. Pasinerkite į gaivų citrininio pyrago skonį – nuostabų aitrumo ir saldumo balansą pajauskite kiekviename kąsnyje.