Ingredientai
Pyrago pagrindui:
- 150 g sviesto
- 300 g avižinių sausainių
Sūrio pyragui:
- 500 g birios varškės (9% riebumo)
- 80 g cukraus
- 4 kiaušinių (kambario temp.)
- 250 g maskarponės (kambario temp.)
- 350 g kondensuoto pieno
- 2 šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 stiklinė aguonų (jei norisi)
Citrininis glaistas:
- 2 citrinos
- 2 kiaušiniai
- 2 kiaušinių tryniai
- 150g cukraus
- 80g sviesto
- Gaminimo laikas - 25 min.
- Kepimo laikas ~ 35 min.
- Laukimo laikas ~ 8 h.
- Pyrago užteks 10 porcijų
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pagaminti citrininį sūrio pyragą?
Pasidalink su draugu:
Citrininis sūrio pyrago pagrindas:
1. Pasiruoškite apvalią 24 cm kepimo formą, išklodami kepimo popieriumi.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.
3. Ant lėtos/silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.
4. Trintuvu susmulkinkite sausainius ir užpilkite ištirpintu sviestu ir gerai išmaišykite. Gauta mase išlokite kepimo formos dugną bei šonus, gerai prispausdami. Įdėkite 15 min. į šaldytuvą.
Citrininis sūrio pyragas:
1. Į dubenį suberkite varškę su cukrumi, įmuškite kiaušinius ir mikserio pagalba, gerai išsukite iki tolygios masė.
2. Į masę įdėkite maskarponę, supilkite kondensuotą pieną, suberkite vanilinį cukrų ir dar kartą mikserio pagalbą išmaišykite. Jei norisi, įmiksuokite aguonas.
3. Citrininis sūrio pyragas bus kepamas vandens vonelėje. Išimkite iš šaldytuvo sustingusį pyrago pagrindą ir kepimo formą apvyniokite aliumine folija. Taip pyragas bus apsaugotas nuo vandens. Formą įdėkite į didesnį indą pripildytą šilto vandens. Ant pagrindo supilkite paruoštą sūrio masę.
4. Pašaukite sūrio pyragą į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 35 min.
5. Iškepus sūrio pyragui, neskubėkite išimti iš orkaitės. Praverkite orkaitę ir leiskite pravėsti iki kambario temperatūros. Atvėsus, sūrio pyragą įdėkite į šaldytuvą 8 val.
Citrininis sūrio pyrago glaistas:
1. Į puodą smulkiai sutarkuokite citrinos žieveles, o citrinos sultis išspauskite.
2. Į tą patį puodą įmuškite kiaušinius, kiaušinių trynius bei įberkite cukrų. Nuolat maišant, virkite ant vidutinės ugnies iki pudingo konsistencijos.
3. Nukelkite nuo kaitlentės ir perkoškite per sietelį, kad neliktų kauliukų bei citrinos žievelių. Į perkoštą tyrę, įdėkite sviestą. Maišykite, kol sviestas ištirps.
4. Paruoštą citrininį glaistą įdėkite į šaldytuvą bent 3 val.
5. Prieš pateikiant, ant viso sūrio pyrago tolygiai paskirstykite citrininį glaistą.
Patarimai:
1. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros
2. Kreminis sūris maišomas su mentele ar šauktu, neplakamas.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…