Figų džemas - receptas
Figų džemas – receptas! Atraskite gardų figų džemo receptą, kuris puikiai tiks prie skrebučių ar sūrio! Šis figų džemas – saldus ir aromatingas bei lengvai paruošiamas namuose.
Ingredientai
Figų džemui:
- 1 kg šviežių figų
- 500 g cukraus
- 1 citrinos sulčių bei smulkiai tarkuotos žievelės
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 100 ml vandens
- Gaminimo laikas - 15 min.
- Virimo laikas ~ 20 min.
- Bendras laikas ~ 35 min.
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pasigaminti figų uogienę žiemai?
Pasidalink su draugu:
Figų džemas:
1. Gerai nuplaukite figas, jei norite, nulupkite odeles ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
2. Išspauskite citrinos sultis ir sutarkuokite žievelę. Citrinos rūgštis padės subalansuoti džemo saldumą ir suteiks šiek tiek gaivumo.
3. Dideliame puode sumaišykite figas su cukrumi, citrinos sultimis, smulkiai sutarkuota žievelę, supilkite vandenį bei suberkite vanilinį cukrų. Gerai viską išmaišykite.
4. Ant vidutinės ugnies užvirkite figų mišinį, nuolat maišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Sumažinkite ugnį ir leiskite virti dar apie 30-40 minučių, kol džemas sutirštės, retkarčiais pamaišykite.
Paruoštą figų džemą supilkite į stiklainius:
1. Supilkite karštą figų uogienę į sterilizuotus stiklainius, palikdami šiek tiek vietos prie viršaus. Gerai užsukite dangtelius.
2. Stiklainius galite apversti dangteliais žemyn ir palaikyti apie 5 minutes, kad geriau užsivakumuotų.
3. Leiskite džemui visiškai atvėsti, tada laikykite ją vėsioje ir tamsioje vietoje.
Šis figų džemas yra sodraus skonio, švelniai saldus su citrusiniu akcentu, puikiai tinkantis prie sūrio, duonos ar desertų.
FIGŲ DŽEMAS - su kuo valgyti?
Pasigaminkite naminę figų uogienę žiemai!
Figų džemas – tai puikus būdas išsaugoti šių egzotiškų vaisių skonį visus metus. Šis receptas sujungia šviežių figų saldumą su gaivios citrinos rūgštele ir subtiliu vanilės aromatu, sukuriant išskirtinį džemą, kuris puikiai tiks prie skrebučių, sūrių ar desertų.
Lengvai paruošiamas ir sodrus savo skoniu, šis figų džemas taps mėgstamu jūsų virtuvės akcentu, leidžiančiu mėgautis šiltais ir saldžiais prisiminimais bet kuriuo metų laiku.