Gelato ledai - receptas
Gelato ledai – tai daugiau nei paprastas desertas, tai tikra itališka aistra skoniui! Mėgaukitės itališka tradicija – gelato ledai yra gaivus, sodrus ir nepaprastai skanus desertas. Ar jau ragavote?
Ingredientai
Galato ledams:
- 500 ml pieno (riebaus)
- 250 ml grietinėlės (35% riebumo)
- 150 g cukraus
- 4 kiaušinių tryniai
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- Paruošimo laikas - 15 min.
- Gaminimo laikas - 10 min.
- Laukimo laikas - 4 h
- Pagaminsite 4–6 porcijas
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pasigaminti itališkus gelato ledus?
Pasidalink su draugu:
Gelato ledų receptas:
1. Supilkite pieną ir grietinėlę į puodą bei suberkite vanilinį cukrų.
2. Pakaitinkite ant vidutinės ugnies, bet neužvirkite. Kai tik pradės kilti pirmieji burbuliukai, nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kad skoniai susijungtų
3. Kitame dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė pabals ir taps puri.
4. Lėtai, nuolat maišydami, supilkite šiltą pieno mišinį į kiaušinių plakinį.
5. Perpilkite mišinį atgal į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kol sutirštės (apie 5-7 minutes). Mišinys turi padengti šaukšto nugarėlę, bet nevirkite, kad nesusidarytų kiaušinių gabaliukai.
6. Palikite masę atvėsti iki kambario temperatūros, tada uždenkite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms arba per naktį.
7. Supilkite atvėsusią masę į ledų gaminimo aparatą ir plakite pagal aparato instrukcijas, kol ledai sutirštės.
Jei neturite ledų aparato, supilkite masę į indą ir dėkite į šaldiklį. Kas 30 minučių gerai išmaišykite šakute arba plakikliu, kol gausite kreminę tekstūrą (maždaug 3-4 valandas).
Pateikimas:
1. Prieš patiekiant, palikite gelato kambario temperatūroje 5-10 minučių, kad būtų lengviau kabinti.
Buon appetito!
Patarimai kaip pasigaminti gelato ledus?
- Norėdami paruošti kitus skonius, į šį pagrindinį receptą galite įdėti šokolado, riešutų pastos (pvz., pistacijų), vaisių ar kavos ekstrakto.
- Jei norite dar autentiškesnio skonio, vietoj cukraus galite naudoti gliukozės sirupą, kuris padeda išlaikyti minkštą tekstūrą.
Itališkas skonis, kuriuo norisi mėgautis vėl ir vėl!
Gelato – tai itališki ledai, išsiskiriantys savo kreminiu skoniu ir natūraliais ingredientais. Skirtingai nei įprasti ledai, gelato turi mažiau riebalų ir oro, todėl yra tirštesni bei intensyvesnio skonio. Jie gaminami lėtesniu maišymo būdu, kuris užtikrina glotnią tekstūrą.
Atraskite tikrąją itališko skonio magiją – gelato ledai! Kreminiai, lengvi ir itin gardūs. Išbandykite autentiškus skonius jau šiandien!