Saldūs receptai

Gervuogių uogienė

Gervuogių uogienė su citrinos gaivumu – saldi ir kvapni uogienė jūsų pusryčiams ir desertams.

Ingredientai

Gervuogių uogienei:

Gervuogių uogienė žiemai

Pasidalink su draugu:

Gervuogių uogienės receptas:

1. Nuplaukite gervuoges. Jei norite švelnesnės tekstūros, galite jas sutrinti.

2. Į puodą sudėkite gervuoges, užberkite cukrumi ir išspauskite iš citrinos sultis bei šiek tiek patarkuokite citrinos žievelės.

3. Viską kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, ištirpus cukrui virkite apie 40–50 minučių, kol uogienė pasieks norimą konsistenciją.

Paruoštą gervuogių uogienę supilkite į stiklainius:

4. Supilkite karštą gervuogių uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite aukštyn kojomis, palikite atvėsti.

5. Paruoštą uogienę laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.

Gervuogių uogienė – miško dvelksmas tavo stiklainyje!

Gervuogių uogienė su citrinos natomis yra puikus būdas išlaikyti šių miško uogų skonį visus metus. Subtiliai rūgšti ir kvapni uogienė puikiai tinka pusryčiams, desertams ar kaip priedas prie sūrių. Ši gervuogių uogienė su citrina suteikia švelnumo ir natūralaus rūgštumo balansą, kuris praturtins jūsų stalo skonį.

Ieškote kažko išskirtinio? Šis gervuogių uogienės receptas su citrinos ir vanilės natomis puikiai tiks žiemai.

Naminės uogienės!

Prisidėkite prie projekto, įsigydami receptų knygą