Itališka panakota
Pasimėgaukite kreminia itališka panakota – desertas, kuris tirpsta burnoje, o kiekviename šaukštelyje atrasite kreminį malonumą. Atraskite deserto prabangią tekstūrą ir subtilų saldumą!
Ingredientai
Itališkai panakotai:
- 8 g želatino
- 500 g plakamosios grietinėlės (30-35% riebumo)
- 80 g cukraus
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
- Norima uogienė (trintos braškės, trintos avietės ar trintų juodųjų serbentų ir pan.)
- Mėgstamos uogos pagal pasirinktą uogienę
- Gaminimo laikas - 10 min.
- Laukimo laikas ~ 6 h
- Itališka panakota - 4 porcijos
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pasigaminti itališką panakotą?
Pasidalink su draugu:
Itališka panakota:
1. Į mažą puodelį suberkite želatiną, užpilkite verdančiu vandeniu, taip kad apsemtų želatiną. Maišykite kol želatinas išbrinks.
2. Kitame, vidutinio dydžio puode, ant vidutinės ugnies, pakaitinkite grietinėlę su cukrumi. Nuolat maišykite kol cukrus ištirps.
3. Ištirpus cukrui, įmaišykite vanilę su išbrinkusiu želatinu ir toliau maišykite kol ingredientai susijungs.
4. Susijungus želatinui su grietinėlę, nukelkite nuo kaitlentės.
5. Supilkite į keturias 130 ml talpos formeles. Atvėsus panakotai iki kambario temperatūros, sudėkite į šaldytuvą 5 – 6 h.
6. Sustingusią panakotą, panardinkite į verdantį vandenį iki 1 min. Tuomet ant lėkštės išverskite itališką panakotą, apšlakstykite mėgstama uogiene bei papuoškite šviežiomis uogomis!
Skanaus!
Klasikinė itališka panakota! Šis desertas Jus nukels į pačią italijos širdį.
Mėgaukitės išskirtiniu itališkos panakotos paprastumu – nesenstantis desertas, kuris žavi savo švelnia, aksomine konsistencija. Patirkite Italijos kulinarinio paveldo skonį kiekviename kąsnelyje. Palepinkite save kulinarine kelione kaip niekas kitas.
Tikras vasaros desertas, kurio atsispirti niekas negali! Pasigamink, pavaišink ir nudžiugink savo smaližius!