Kanelės desertas de Bordeaux
Šis klasikinis prancūziškas kanelės desertas, puikiai tinkantis visiems smaližiams. Nedvejodami išbandykite!
Kanelės desertas; kanelių kepimas
Ingredientai
Kanelėms
- 500 ml pieno
- 30 g sviesto
- 200 g cukraus
- 125 g miltų
- 2 kiaušinių tryniai + 1 visas kiaušinis
- Žiubsnelis druskos
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 arbatinis šaukštelis romo ekstrakto
- 60 ml romo
- Gaminimo laikas - 20 min.
- Tešlos brendimo laikas - 12 h
- Kepimo laikas - 1 h 20 min.
- Užtruksite - 13 h 40 min.
- Iškepsite 1 pilną skardą kanelių
- Autorius - Home Cooking Adventure
Prancūziškų kanelių kepimas!
Pasidalink su draugu:
1. Pieną su sviestu pakaitinkite iki virimo ir atidėkite į šalį, vėlesniam naudojimui.
2. Didesniame dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, kiaušinį su baltymu, cukrų, druską bei miltus.
Patarimas: maišykite rankiniu būdu, o ne plakite.
3. Palaipsniui supilkite karštą pieną ir maišykite, kol susijungs ingredientai ir taps vientisa masė.
4. Sudėkite likusius ingredientus: vanilės ekstraktą, romo ekstraktą ir romą ir viską dar kartą išmaišykite.
5. Išmaišykite masę, kad neliktų miltų gumulėlių. Gautą kanelių masę įdėkite į šaldytuvą 12 – 48 valandoms.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 250 C.
7. Kanelių formeles ištepkite sviestu.
8. Prieš supilant kanelių tešlą į formeles, dar kartą permaišykite.
9. Į ikaitusią orkaitę pašaukite kaneles ir kepkite 10 min., 250 C temperatūroje.
10. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 C ir kepkite dar 60–70 minučių.
11. Iškepusias kaneles atvėsinkite formelėse, kuriose kepė. Pateikite visiškai atvėsusias. Kanelių kepimas baigtas!
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Kanelės desertas – prancūziška saldi nuodėmė.
Ieškote unikalaus ir skanaus deserto, kad nustebintumėte savo svečius? Išbandykite cannelés de Bordeaux – klasikinį prancūzišką desertą, kuris tikrai nudžiugins!
Šie maži, karamelizuoti pyragaičiai, dar vadinami tiesiog kanelėmis, tradiciškai gaminami varinėse formelėse ir turi kreminį vidų su šiek tiek traškia plutele. Jie kilę iš Prancūzijos Bordo regiono ir nuo tada tapo mėgstamu desertu visame pasaulyje.
Jei ieškote kanelių recepto, kurį galėtumėte nesunkiai išbandyti namuose, šis receptas kaip tik Jums! Turėdami tik keletą paprastų ingredientų ir šiek tiek kantrybės, galite sukurti savo šių nuostabių skanėstų pasaką.
Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar tiesiog ieškote naujo deserto, kurį galėtumėte išbandyti, kanelės desertas tikrai paliks įspūdį. Taigi kodėl gi nepabandžius šio klasikinio prancūziško kanelės recepto ir nepatyrus, dėl ko kyla toks susidomėjimas šiuo desertu? Galbūt ką tik atradote savo naujai pamėgtą desertą!