Kanelių receptas be kiaušinių
Veganiškas kanelių receptas be kiaušinių yra vienas iš populiariausių saldžių receptų veganų tarpe. Jei esate tradicinių prancūziškų desertų gerbėjas, be abejonės esate girdėję ir apie kaneles – skanius mažus desertus su traškia išore ir švelniu kreminiu vidumi. Nors originalus receptas reikalauja pieno produktų ir kiaušinių, veganai dabar gali mėgautis tuo pačiu nuostabiu skanėstu su augaliniais produktais ir veganišku kaneles receptu!
Ingredientai
Kanelėms be kiaušinių
- 50 ml sojų pieno
- 200 g šilkinio tofu
- 100 g ryžių miltų
- 150 g agavų sirupo
- 2 valgomieji šaukštai vanilės ekstrakto
- 25 ml augalinio aliejaus
- 40 ml romo
- Gaminimo laikas - 20 min.
- Tešlos brendimo laikas - 24 h.
- Laukim laikas - 1 h.
- Kepimo laikas - 1 h. 10 min
- Užtruksite - 25 h. 30 min.
- Iškepsite 1 pilną skardą kanelių
- Autorius - Sofitel Sydney
Kaip išsikepti kaneles be kiaušinių?
Pasidalink su draugu:
1. Pakaitinkite sojų pieną, kol užvirs. Baigę nukelkite puodą nuo ugnies.
2. Į didesnį puodą supilkite šilko tofu, ryžių miltus, agavų sirupą, migdolų ekstraktą bei aliejų. Gerai sumaišykite kad ingredientus susijungtų iki vientisos masės.
3. Palaipsniui supilkite pakaitintą sojų pieną į vientisą masę ir gerai išmaišykite, nepalikdami gumulėlių.
4. Paruoštą veganiškų kanelių masę įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 24 valandom.
5. Kai mišinys atvės, ištraukite iš šaldytuvo ir įpilkite romo.
6. Leiskite veganiškų kanelių masei 1 val sušilti iki kambario temperatūros, per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 225°C.
7. Ištepkite kanelių formeles riebalais ir užpildykite kiekvieną maždaug 3/4 veganiškų kanelių tešla.
8. Į įkaitusią orkaitę pašaukite veganiškas kaneles. Kepkite orkaitėje 9 minutes 225°C temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 1 val., kol taps auksinės rudos spalvos.
9. Kai veganiškos kanelės baigs kepti, išimkite jas iš orkaitės. Lengviausiai iš formelių kaneles išimti jau pravėsusias.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Kanelių receptas be kiaušinių. Pasimėgauk veganišku malonumu!
Jei ieškote skanaus ir veganams tinkamo deserto, jums patiks šių veganiškų kanelių receptas. Kanelės yra tradicinis prancūziškas desertas su karamelizuota plutele, o šiame recepte naudojami ingredientai tik augalinės kilmės, todėl galės pasimėgauti skaniu kanelės kąsneliu kiekvienas. Kanelių receptas be kiaušinių – tikriems veganams!
Veganiški recepai
Šis veganiškos kanelės receptas yra skanus ir unikalus klasikinio prancūziško deserto variantas. Pagaminta iš augalinių ingredientų, tad puikiai tinka tiems, kurie laikosi veganiškos dietos arba ieško tradicinės canele alternatyvos be pieno ar kiaušinių.
Kanelių receptas be kiaušinių
Rezultatas tikrai vertas pastangų. Iškeptos veganiškos kanelės turi traškią ir karamelizuotą plutą, minkštą ir kreminį vidų bei subtilų vanilės ir romo aromatą.
Veganiškomis kanelėmis galima mėgautis atskirai arba kartu su mėgstamu karštu ar šaltu gėrimu. Jie puikiai tiks ypatingai progai ar jaukiam pasibuvimui su draugais. Be to, jie gali tapti puiki dovana jūsų draugams veganams ar šeimos nariams, kurie pasiilgsta tradicinės kanelės skonio.
Apskritai, veganiška kanelės yra skani ir patraukli alternatyva klasikiniams prancūziškiems desertams. Kanelių receptas be kiaušinių suteikia galimybę pasimėgauti saldžiu ir pikantišku skanėstu, neprarandant skonio ar tekstūros.