Kanelių receptas De Bordeaux pagal Bruno Albouze
Autentiškas kanelių receptas – nukels jus į pačią Prancūziją. O besimokant kaip kepti kaneles, kepinių kvapas pasklis po visą virtuvę, viliojantis saldžiai smaguriauti. Ir tai visai nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ieškantis naujų iššūkių, ar aistringas maisto entuziastas, norintis tyrinėti prancūziškų pyragaičių kanelių pasaulį. Kanelių kepimas – džiuginanti kulinarinė kelionė nuo kurios galite pradėti jau šiandien.
Ingredientai
Kanelėms
- 500 ml pieno
- 45 g sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 4 kiaušinių tryniai
- 270 g miltų
- 30 g (3 šaukštai) kukurūzų krakmolo
- 225 g cukraus
- 20 ml tamsaus romo
- 20 ml apelsininio likerio (Grand Marnier)
- Gaminimo laikas - 20 min.
- Tešlos brendimo laikas - 48 h
- Kepimo laikas - 55 min.
- Užtruksite - 14 h 15 min.
- Iškepsite 1 pilną skardą kanelių
- Autorius - nežinomas
Kaip kepti kaneles?
Pasidalink su draugu:
Kanelių receptas:
1. Į puodą supilkite pieną, vanilės ekstraktą bei įdėkite sviestą. Pakaitinkite, kol sviestas ištirps ir susijungs su pienu. Išmaišykite
2. Atskirame dubenyje švelniai išplakite kiaušinių trynius ir lėtai supilkite į jį anksčiau pakaitintą pieno, vanilės ir sviesto mišinį.
3. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą bei cukrų.
4. Į dubenį supilkite pieno-trynių mišinį su sumaišytais miltų mase. Maišykite, kol ingredientai susijungs į vientisą masę.
5. Įpilkite romo, likerio ir dar kartą sumaišykite.
6. Perkelkite tešlą į švarų, sandarų indą ir padėkite į šaldytuvą bent 12 valandų. Norėdami gauti geresnę tekstūrą, tešlą galite palikti šaldytuve net iki 48 valandų.
Kaip kepti kaneles?
7. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, permaišykite ir palikite kambario temperatūroje 1 val. prieš pildami į formeles.
8. Įkaitinkite orkaitę iki 220ºC.
9. Kanelių formeles ištepkite riebalais, geriausia naudoti sviestą.
10. Palikdami 5 mm iki kraštelio viršaus, užpildykite kepimo formeles.
11. Į įkaitusią orkaitę pašaukite kaneles kepimui. Kepkite 25 minutes 220 ºC temperatūroje, tada sumažinkite iki 190 ºC ir kepkite dar 30 min.
12. Kaneles pateikite jau pravėsusias.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Magiškas kanelių receptas
Nukeliaukime į žavingas Bordo gatves, kur šviežiai iškeptos kanelės aromatas sklinda per konditerijos kepyklėles, žavėdamas vietinius ir lankytojus. Kanelė – nedidelis, cilindro formos prancūziškas pyragas su traškia, karamelizuota išorė ir švelniu, kreminį kremą primenančiu vidumi, yra tikras prancūziško kepimo meistriškumo įrodymas. Šis nuostabus skanėstas ne tik džiugins skonio receptorius, bet ir kelionė į prancūzų kulinarijos tradicijų šerdį.
Kanelės žavesys slypi unikaliame skonių ir tekstūrų derinyje. Plona, gintaro spalvos plutelė, gauta kruopščiai kalibruoto karamelizacijos proceso metu, slepia aksominį minkštą deserto centrą, kuriame yra vanilės ir romo atspalvių. Traškaus apvalkalo ir kremo viduje dvilypumas sukuria kontrastų simfoniją, todėl kiekvienas kąsnis tampa harmoningas. Išbandykite pasigaminti savo prancūzišką desertą, nes kanelių receptas yra tikrai daug paprastesnis nei iš pirmo žvilgsnio atrodo.