Saldūs receptai

Karamelinis tortas

Karamelinis pyragas – klasikinis pietietiškas desertas, kuris puikiai tiks bet kokiai progai, nesvarbu, ar tai gimtadienio šventė ar tiesiog ypatingas pasibuvimas draugų kompanijoje. Šis sodrus, sviestinis tortas pagamintas iš puraus vanilinio biskvito sluoksnių ir perteptas naminiu karameliniu glaistu, sukuriant saldų ir unikalų skonį, kuriam neįmanoma atsispirti. Jei ieškote įspūdingo deserto, kuris tikrai nustebins jūsų svečius, naminio karamelinio torto receptas yra puikus pasirinkimas. Taigi, pasiraitokime rankoves, renkimės ingredientus ir ruoškimės gaminti gardų karamelinį tortą, kuris puikiai tiks bet kokiai šventei!

Ingredientai

Torto biskvitui:

Karameliniam glaistui:

Biskvitinis karamelinis tortas

Pasidalink su draugu:

Karamelinio torto biskvitas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Į vidutinį dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius bei druską. Išmaišykite ir atidėkite į šalį tolimesniam naudojimui.

3. Sekančiame dideliame dubenyje, elektrinio mikserio pagalba, išplakite kambario temperatūros sviestą iki purios kreminės masės.

4. Palaipsniui suberkite cukrų ir dar kartą plakite 5 min.

5. Po vieną įmuškite kambario temperatūros kiaušinius, kiekvieną gerai išplakite prieš įmušant sekantį.

6. Į masę įmaišykite vanilės ekstraktą.

7. Palaipsniui į masę suberkite miltų mišinį bei pieną. Nuolat plakite, kad ingredientai gerai susijungtų ir taptų vientisa ir puri masė.

8. Paruošus biskvitinę tešlą, padalinkite ją į tris lygias dalis ir supilkite į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.

9. Pašaukite į įkaitusią orkaitę torto biskvitą. Kepkite 30 – 35 min. arba tol, kol centras taps elastingas. Kepkite po vieną biskvitą. Iškepus biskvitą, leiskite atvėsti kepimo formoje bent 10 min., tada išverskite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Karamelinio torto glaistas

1. Kol biskvitas vėsta, vidutinio dydžio puode sumaišykite rudąjį cukrų, sviestą, pieną, grietinėlę bei druską. Nuolat maišykite ant vidutinės ugnies kol užvirs. Užvirus, maišydami mišiniui kaitinkite dar 10 min.

2. Nukelkite puodą nuo kaitlentės ir leiskite 20 min. pravesti, retkarčiais pamaišydami. Mišinys po truputį turi pradėti tirštėti.

3. Atvėsus mišiniui, elektrinio mikserio pagalba plakite apie 10 min.

4. Plakimo metu palaipsniui supilkite cukraus pudrą. Leiskite glaistui pastovėti 10 min.

5. Sutepkite sluoksniais biskvitus bei papuoškite tuo pačiu glaistu ir visą tortą.

6. Paruoštą karamelinį tortą įdėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 30 minučių arba tol, kol glajus sustings.

ĮSYGYKITE

Naujai išleistą knygą

Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!

12 tobulų bandelių receptų knyga
Naujiena

12 tobulų bandelių receptų

Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…

Original price was: 8.99€.Current price is: 5.59€. Į krepšelį

Karamelinis tortas ir jo ypatumai

Šiame karamelinio torto recepte atskleisime visas kepimo paslaptis. Tad leiskimės į kulinarinę kelionę, kuri apims puraus biskvito bei saldžio karamelės glaisto gaminimas namuose. Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar aistringas pradedantysis, nuoseklus receptas padės jums sukurti įspūdingą desertą, kuris taps bet kurio jaukaus draugų susibūrimo pažiba. Karamelinis tortas – tikram smaližiui!

Mėgaukitės naminiais saldumynais su artimaisiais ir bičiuliais, nes tortų receptai yra paprasti, o rezultatas džiuginantis širdis.

Karamelinis tortas - receptas

Sodrus karamelinis tortas - saldi prabanga...

Taigi, pasiruoškite pasinerti į saldžių tortų pasaulį. Prisijunkite prie mūsų, šiame nuostabiame kepimo nuotykyje, ir sukurkime desertą, kuris tikrai patrauks Jūsų širdis bei paliks ilgalaikį įspūdį kiekviename karameliniame kąsnelyje.

Ieškote naujo torto recepto? Išbandyk jau šiandien!