Karamelizuoti apelsinai su šokoladu
Ieškote greito deserto idėjos? Karamelizuoti apelsinai su šokoladu – saldus, gaivus ir gurmaniškas skanėstas, tinkantis bet kokiai progai!
Ingredientai
Karamelizuotiems apelsinams:
- 2 vidutinio dydžio saldūs apelsinai
- 150 g cukraus
- 150 ml vandens
- 100 g juodojo šokolado
- 1 šaukštelis kokosų aliejaus (neprivaloma)
Dekoravimui:
- Žiupsnelis jūros druskos dribsnių (neprivaloma)
- Smulkintų riešutų (neprivaloma)
- Gaminimo laikas - 20 min.
- Virimo laikas - 2 h.
- Laukimo laikas - 15 min.
- Užteks 2 skardoms sausainiams
- Autorius - Saldūs receptai
Sukurkite magiją su karamelizuotais apelsinais ir šokolado glazūra!
Pasidalink su draugu:
Karamelizuoti apelsinai su šokoladu:
Šis receptas – puikus citrusinių vaisių ir šokolado derinys, kuris taps jūsų nauju desertų favoritu!
1. Apelsinus gerai nuplaukite ir supjaustykite 0,5 cm griežinėliais. Žievelių nulupti nereikia.
2. Į puodą arba gilią keptuvę supilkite cukrų įpilkite vandens, maišydami kaitinkite kol cukrus visiškai ištirps.
3. Į gautą sirupą sudėkite apelsino griežinėlius.
4. Apelsinus reikia virti apie 1,5 – 2 h ant žemos/silpnos ugnies. Virimo laikas priklauso nuo žievelės storio. Apelsinai bus paruošti, kai žievelės bus beveik skaidrios.
5. Apelsinų griežinėlius išimkite iš sirupo, nuvarvinkite sirupo likučius (taip galit nusausinti virtuviniu popieriumi) ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Svarbu, kad nebūtų šlapi, o vos vos drėgni.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 110 C°. Įkaitusioje orkaitėje džiovinkite apelsinų griežinėlius apie 20 min., truputį pravertoje orkaitėje. Išėmę iš orkaitės, atvėsiname.
7. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje. Kiekvieną apelsino griežinėlį įmerkiame į šokoladą, padedame ant kepimo popieriaus ir jei norisi, galite padekoruoti, lengvai apibarstant jūros druskos dripsniais arba smulkintais riešutais.
8. Paliekame, kol šokoladas sustings.
Saldumo ir gaivumo sintezė – karamelizuoti apelsinai su šokoladu. Pabandykite šį receptą ir nustebinkite savo svečius!
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Kai šokoladas susitinka su apelsinais – nepakartojamas derinys!
Karamelizuoti apelsinai su šokoladu – tai elegantiškas, tačiau paprastai paruošiamas desertas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek ypatingoms progoms. Šis receptas išsiskiria puikiu skonio balansu: saldūs karamelizuoti apelsinų riekelės, švelniai apšlakstytos sodriu juoduoju šokoladu, suteikia gaivumo ir prabangos. Papildomai pabarstytos jūros druskos dribsniais ar smulkintais riešutais, jos tampa ne tik skoniu, bet ir estetika žavinčiu užkandžiu.
Šio deserto žavesys slypi jo paprastume ir greitame paruošime. Karamelizuoti apelsinai su šokoladu reikalauja vos kelių ingredientų, tačiau rezultatas – įspūdingas. Saldumo ir gaivumo dermė tikrai pradžiugins kiekvieną saldumynų mėgėją. Šis patiekalas taip pat yra puikus pasirinkimas norint nustebinti svečius ar pridėti kūrybinio akcento prie kasdienės kavos puodelio. Drąsiai eksperimentuokite su pagardinimais – kiekviena detalė suteiks naujų skonio potyrių!