Kavos panakota
Mėgaukitės sodriais Italijos skoniais su kavos panakota – prabangus vasaros desertas, kuriame kreminis panakotos saldumas derinamas su aromatinga kavos esencija.
Ingredientai
Kavos panakotai:
- 150 ml kavos
- 10 g želatino
- 500 ml plakamosios grietinėlės
- 100 g cukraus
- ½ šaukšto vanilės ekstrakto
Užpilui:
- 80 ml kavos
- 100 g tamsaus šokolado
- Gaminimo laikas - 10 min.
- Laukimo laikas ~ 6 h
- Kavos panakota - 4 porcijos
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pasigaminti kavos panakotą?
Pasidalink su draugu:
Kavos panakota:
1. Pirmiausia išsivirkite stiprią kavą ir atidėkite į šalį.
2. Želatiną suberkite į mažą indą ir užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite ir leiskite 10 min. pastovėti, kol želatinas išbrinks.
3. Į vidutinio dydžio dubenį supilkite grietinėlę, suberti cukrų bei įmaišykite vanilę. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirinkite iki pirmų purslų.
4. Į grietinėlės mišinį supilkite išbrinkintą želatiną, maišykite kol želatinas ištirps. Nukelkite nuo kaitlentės.
5. Palaipsniui į mišinį įmaišykite pravėsusią kavą.
6. Gautą panakotos masę supilstykite į formeles arba norimas stiklines ir įdėkite į šaldytuvą 5 – 6 val.
Užpilas:
1. Prieš pateikiant kavos panakotą pasiruoškite užpilą. Pasiruoškite kavą ir atidėkite į šalį.
2. Ant lėtos/silpnos ugnies ištirpinkite šokoladą. Į ištirpusį šokoladą supilkite paruoštą kavą.
3. Atvėsus užpilui iki kambario temperatūros, galite pateikti panakotą.
4. Panakotą ištraukite iš šaldytuvo, įmerkite į verdantį vandenį 30 s, ištraukite ir išverskite į serviravimo lėkštę. Pagardinkite atvėsintu užpilu.
Skanaus!
Kavos panakota Tavo subtiliam skoniui!
Skanaukite tobula aksominio glotnumo ir kavos skonio harmonija kiekviename šaukštelyje. Malonus saldumas ir kofeino mišinys, perkelia skonio receptorius į šurmuliuojančias Italijos kavines.
Patirkite itališkos kavos kultūros žavesį su kavos panakota – nuostabus desertas, pasižymintis kreminiu panakotos sodrumu ir intensyviu kavos skoniu.