Keptas sūrio pyragas su baltuoju šokoladu
Ragaukim, smaližiaukim ir patirkim kepto sūrio pyrago malonumus!
Ingredientai
Pyrago pagrindas:
- 120 g sviesto
- 250 g sausainių
- 100 g lazdyno riešutų
Keptam sūrio pyragui:
- 900 g kreminio sūrio (Philadelphia)
- 140 ml plakamosios grietinėlės
- 6 dideli kiaušiniai (kambario temp.)
- 50 g cukraus
- 2 šauktai vanilinio cukraus
- 350 baltojo šokolado
Papuošimui
- Mėgstamos uogos, vaisiai, mėtos lapieliai
- Gaminimo laikas - 20 min.
- Kepimo laikas - 1 val 15 min.
- Laukimo laikas - 6 val.
- Keptas sūrio pyragas - 10 porcijų
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip išsikepti sūrio pyragą su baltuoju šokoladu?
Pasidalink su draugu:
Kepto sūrio pyrago pagrindas:
1. Pasiruoškite apvalią 24 cm formą, išklodami kepimo popieriumi.
2. Ant silpnos/lėtos ugnies ištirpinkite sviestą.
3. Virtuvinio kombaino pagalba susmulkinkite sausainius iki smulkių dalelių. Lazdyno riešutus sumalkite (ne visai iki miltų).
4. Sumaltus sausainius su riešutais suberkite į ištirpintą sviestą. Maišykite kol ingredientai susijungs.
5. Gautą masę, prispausdami rankomis, išklokite kepimo formos dugną bei šonus. Atšaldykite šaldytuve 15 min.
Keptas sūrio pyragas:
1. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, supilkite grietinę, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų su vaniliniu cukrumi ir išmaišykite iki tolygios, vientisos masės. Jei naudositės elektriniu mikseriu, neorinkite pačios masės.
2. Sulaužykite gabaliukais baltą šokoladą, nuolat maišydami, kaitinkite ant silpnos ugnies.
3. Ištirpus šokoladui, įmaišykite į sūrio masę.
4. Sūrio pyragas bus kepamas vandens vonelėje. Išsitraukite iš šaldytuvo kepimo formą, kurioje yra sustingęs pyrago pagrindas ir jį apvyniokite aliumine folija. Taip pyragas bus apsaugotas nuo vandens. Formą įdėkite į didesnį indą pripildytą šilto vandens.
5. Gautą sūrio masę supilkite ant jau atšaldyto ir sustingusio pyrago pagrindo ir pašaukite į įkaitusią orkaitę 160 °C ir kepkite 1 val 15 min.
6. Iškepus sūrio pyragui, išjunkite orkaitę bei ją truputį praverkite. Keptas sūrio pyragas turi galutinai atvėsti pravertoje orkaitėje.
7. Sūrio pyragą įdėkite į šaldytuvą 6 val. arba per naktį.
8. Papuoškite savo pyragą norimais vaisiais.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Keptas sūrio pyragas - saldi prabanga!
Mėgaukitės ir vaišinkite bičiulius savo naminiais saldumynais, nes tortų receptai yra paprasti, o rezultatas džiuginantys!