Kokosinė panakota
Mėgaukitės tropiniu pabėgimu su kokosine panakota – sodrus vasaros desertas, kurio norėsis dar ir dar!
Ingredientai
Kokosinei panakotai:
- 10 g želatino
- 300 ml palakamosios grietinėlės
- 250 g kokosų kremas 23 % riebumo
- 50 g cukraus
Papuošimui:
- Mėgstamos uogos
- Mėtos lapeliai
- Arba
- 100 g pieniško šokolado
- Gaminimo laikas - 10 min.
- Laukimo laikas ~ 6 h
- Kokosinė panakota - 4 porcijos
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pasigaminti kokosinę panakotą?
Pasidalink su draugu:
Kokosinė panakota:
1. Želatiną suberkite į mažesnį indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Išmaišykite ir leiskite želatinui išbrinkti, palikdami 10 min.
2. Kitame, didesniame puode grietinėlę sumaišykite su kokosų kremu ir cukrumi.
3. Nuolatos maišydami, kaitinkite (neužvirdami) ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps.
4. Ištirpus cukrui, supilkite išbrinkintą želatiną ir maišykite kol želatinas visiškai ištirps.
5. Nukelkite puodą nuo kaitlentės ir leiskite pravėsti iki kambario temperatūros.
6. Pravėsusią masę supilkite į formeles ar norimas stiklines 150 ml talpos ir sudėkite į šaldytuvą 5 – 6 val.
7. Kokosinę panakotą pateikite su mėgstamomis uogomis ir mėtos lapeliais arba patarkuotu pienišku šokoladu, o likusiu, ištirpinkite ant silpnos/lėtos ugnies.
8. Norint lengviau išimti panakotą iš formelės, pamerkite panakotą su formele į verdantį vandenį bent 30 s. ir tuomet išverskite ją į norimą lėkštę.
Skanaus!
Itališka kokosinė panakota! Ar jau esate ragavę?
Mėgaukitės išskirtiniu skoniu! Kokosinė panakota, žavi savo švelnia, aksomine konsistencija. Palepinkite save skaniu itališku desertu, kuri nukels į pačią Italiją. Patirkite kreminį bei kokosinį malonumą, kiekviename prabangiame kąsnelyje.
Tikras vasaros desertas, kurio atsispirti niekas negali! O desertas tinkamas kiekvienai progai, jį galima papuošti tiek mėgstamomis uogomis, mylima uogiene ar net pienišku šokoladu. Šį desertą be galo mėgsta mažieji smaližiai!