Saldūs receptai

Kokosiniai keksiukai

Atraskite kokosinių keksiukų skonį – drėgni, minkšti kokosiniai keksiukai su kremu puikiai tiks tiek šventėms, tiek kasdien.

Ingredientai

Kokosiniams keksiukams:

Keksiukų glaistui:

Papuošimui:

Kepimui:

Kokosiniai keksiukai – egzotiškas skonis kiekviename kąsnyje!

Pasidalink su draugu:

Kokosinių keksiukų gaminimas:

1. Prieš pradedant gaminti kokosinius keksiukus, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, o kepimo formas išklokite vienkartinėmis keksiukų formelėmis.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.

3. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynio.

3. Dideliame dubenyje išplakite sviestą iki purios masės, nuolat plakdami įmaišykite kiaušinių trynius. Tada įmaišykite vanilės ekstraktą ir kokosų pieną.

4. Palaipsniui supilkite šlapių ingredientų mišinį į sausąjį, maišydami iki vientisos masės. Įmaišykite kokosų drožles.

5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių, batlų smailių ir atsargiai, šaukštu įmaišykite į keksiukų masę.

6. Susijungus ingredientams, gautą masę, paskirstykite po formeles, palikdami šiek tiek vietos, keksiukų pakilimui.

17. Į įkaitusią orkaitę pašaukite paruoštus kokosinius keksiukus ir kepkite apie 20 min.

  • Svarbu paminėti, kad keksiukus reikia kepti orkaitės viduryje, vienodam aukštyje. Jei netelpa visos formelės kartu, reiktų kepti per kelis kartus.
    Orkaitės durelių pasistenkite dažnai nedarinėti.
    Paruošus tešlą iškarto pašaukite į įkaitintą orkaitę, nes kepimo milteliai pradeda jau veikti.

Keksiukų kreminis glaistas:

1. Minkštą sviestą plakite, kol taps purus. Palaipsniui įmaišykite cukraus pudrą, po šaukštą, kad glaistas būtų lengvas ir purus.

2. Įmaišykite kokosų pieną ir vanilės ekstraktą, kad glaistas būtų švelnios, kreminės konsistencijos.

3. Galiausiai įmaišykite kokosų drožles.

4. Kremą įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

Keksiukų papuošimas kreminiu glaistu:

1. Tik ant gerai atvėsusių keksiukų, užtepkite arba konditeriniu maišeliu išspauskite kreminį glaistą ant keksiukų viršaus.

2. Papuoškite keksiukus papildomomis kokosų drožlėmis.

Saldus ir kreminis kokosų svajonės kąsnis!

Ieškote naujo deserto recepto? Šie kokosiniai keksiukai yra tiesiog tobuli: drėgni, minkšti ir su švelniu kokosų pieno skoniu. Kreminis kokosų glaistas puikiai papildo keksiukų tekstūrą, suteikdamas sodrumo ir malonios egzotiškos natos. Praturtinkite savo desertų repertuarą ir nustebinkite svečius!

Kokosinių keksiukų gaminimas

Šie kokosiniai keksiukai – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie trokšta egzotiško skonio ir švelnaus saldumo. Minkšti bei drėgni keksiukai, kuriuose kokosų pienas ir drožlės suteikia subtilią tropinę gaivą, o kreminis kokosų glaistas papildo juos prabangia tekstūra. Idealus desertas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek ypatingoms progoms!

Nori patirti daugiau skonių? Išbandyk visus keksiukų receptus!