Saldūs receptai

Klasikinis marmurinis keksas

Pasigaminkite skaniausią marmurinį keksą – šis lengvas receptas su šokoladu ir vanile taps jūsų mėgstamiausiu.

Ingredientai

Marmuriniam keksui:

Papuošimui:

Kepimui:

Tobulas marmurinis raštas, tobulas skonis!

Pasidalink su draugu:

Marmurinio kekso receptas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kekso formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

2. Kambario temperatūros sviestą plakite su cukrumi iki purios ir šviesios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat plakdami, kol mišinys taps vientisas.

3. Persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Pamažu įmaišykite į tešlą pakaitomis su kambario temp. pienu. Įmaišykite vanilės ekstraktą.

4. Pusę tešlos supilkite į paruoštą kepimui formą.

5. Į likusią tešlą įmaišykite kakavos miltelius su dviem valgomaisiais šaukštais pieno.

6. Gautą kakavinės spalvos tešlą, supilkite ant šviesios tešlos. Paskui šakute sukamaisias judesiais kakavinė tešla sumaišoma su šviesiąja, kad susidarytų į marmurą panašus raštas.

7. Pašaukite keksas į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50-60 minučių.

8. Iškepus keksui, neskubėkite išversti iš kepimo formos, leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

9. Pateikite keksą apibartyta cukraus pudra.

Skanaus!

 

Klasikinis marmurinis keksas – paprasta, bet nepaprastai gardu!

Marmurinis keksas – tai klasikinis desertas, kuris niekada neatsibosta. Švelni ir puri vanilės tešla sušoka su sodria kakavos tešla, sukurdama nuostabų marmurinį raštą ir nepakartojamą skonio derinį. Jis lengvai pagaminamas ir puikiai tinka tiek kasdieniam desertui, tiek šventiniam stalui.

Marmurinis keksas

Tobulas morkų pyragas – tai idealus desertas tiems, kurie mėgsta natūralų saldumą ir prieskonių švelnumą. is ne tik gražiai atrodo, bet ir puikiai tinka ypatingoms progoms ar šeimos vakarienėms.

Ieškote naujo torto recepto? Išbandyk jau šiandien!