Mėlynių skonio macarons receptas
Mėlynių skonio macarons receptas – tikra palaima mėlynių mylėtojams! Išbandykite šį nuostabų receptą ir įsitikinsite koks jis nuostabus, o macarons skonis neišpasakytas!
Ingredientai
Mėlynių citrinų įdarui:
- 135 g mėlynių
- 60 ml citrinos sulčių
- 60 g sviesto
- 100 g cukraus
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 2 kiaušinių tryniai + 1 kiaušinis
- Vienos citrinos sutarkuota žievelė
Mėlynių skonio macarons:
- 125 g cukraus pudros
- 125 g migdolų miltai
- 2 kiaušinių baltymai (kambario temperatūros)
- 50 g cukraus
- Mėlyni ir violetiniai maistiniai dažai
- Papildomos citrinos žievelės papuošimui (nebūtina)
- Mėlynių dėti į įdaro centrą (nebūtina)
- Gaminimo laikas 1 h 20 min.
- Laukimo laikas 1 h
- Kepimo laikas 15 min.
- Užtruksite 2 h 35 min.
- Iškepsite 40 avietinių macarons
- Autorius - sweetco0kiepie
Kaip pasigaminti mėlynių skonio macarons?
Pasidalink su draugu:
Tai paprastas prancūziškų macarons su mėlynėmis ir citrinomis receptas naudojant prancūzišką meringue techniką. Su nurodytomis proporcijomis pagaminsite nuo 30 iki 40 macarons.
Mėlynių macarons įdaras
1. Mėlynes suberkite į puodą ir ant vidutinės ugnies nuolat maišydami jas kaitinkite, kol jos pradės burbuliuoti ir taps purios.
2. Nukelkite uogas nuo kaitlentė, trintuvo arba mikserio pagalba išlyginkite į tolygią uogų masę.
3. Perkelkite uogas į atskirą dubenį ir supilkite į jį citrinos sultis, viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
4. Kiaušinių trynius bei vieną kiaušinį gerai išplakite atskirame dideliame dubenyje ir atidėkite į šalį.
5. Ant vidutinės ugnies užvirinkite vandenį. Sumažinkite ugnį iki minimumo, į verdantį vandenį įdėkite sviestą. Maišykite kol sviestas ištirps. Suberkite cukrų ir maišykite, kol ingredinetai gerai susijungs. Supilkite jau paruoštą mėlynių mišinį. Tada sudėkite citrinos žievelę ir prieš tai išplaktus kiaušinius. Masę maišykite apie 10 minučių, kol ji sutirštės.
Pastaba: visą laiką maišykite, kad kiaušinių tryniai neišvirtų.
6. Kai mišinys sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir perkoškitę jį per sietelį į didelį dubenį. Tai jūsų macarons mėlynių įdaras. Įsitikinkite, kad jame nėra mėlynių odelių ar didesnių gabalėlių. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą porai valandų.
Mėlynių macarons lukštai
1. Sumaišykite migdolų miltus su cukraus pudra ir persijokite į dubesnį dubenį.
2. Sekančiame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus.
Patarimas: Idealiu atveju kiaušiniai turėtų būti kambario temperatūros.
3. Kiaušinių baltymams suputojus, įpilkite cukraus ir toliau plakite.
4. Pradėjus formuotis minkštoms smailėms, supilkite mėlynos ir violetinės spalvos maistinių dažų mišinį.
5. Kai formuosis standžios smailės, palaipsniui suberkite sausus ingredientus (išsijotus migdolų miltus su cukraus pudrą).
Pastaba: būkite atsargūs ir neperplakite meringue, nes jūsų macarons gali išeiti tuščiaviduriai.
6. Macarons tešlą perkelkite į konditerinį maišelį ir išspauskite tešlą ant kepimo skardos, išklotos macarons silikoniniu kilimėliu.
7. Palikite macarons ant silikoninio kilimėlio kambario temperatūroje apie 1 val., kad išdžiūtų.
8. Kol laukiate, įkaitinkite orkaitę iki 150 C° ir kepkite macarons lukštus apie 15 min.
9. Neišimkite macarons lukštų iš kepimo skardos, kol jie neatvės.
10. Supilkite paruoštą mėlynių įdarą į konditerinį maišelį.
11. Kas antrą macarons lukštą užtepkite įdaru ir sudėkite juos kartu.
12. Jei norite, į kiekvieno vidurį galite įdėti po šviežią mėlynę.
Macarons receptai, kurie savo skoniu nukels į pačią Prancūziją.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Mėlynių skonio macarons receptas kiekvienam!
Viso šio recepto metu išmoksite pagrindinius metodus, kaip sukurti tobulus mėlynių skonio macarons, įskaitant meringue įdirbimą. Taip pat sužinosite vizualiai patrauklaus ir tikrai prabangaus mėlynių įdaro kūrimo paslaptis.
Šie mėlynių skonio macarons puikiai tinka ypatingoms progoms, popietės arbatai ar tiesiog kaip būdas pasilepinti akimirka šiuo skaniu desertu. Taigi, užsidėkite prijuostę, susižiūrėkite ingredientus ir leiskitės į nuostabią kelionę į mėlynių macarons pasaulį, kur tekstūros ir skonio sintezė sukuria tikrai įsimintiną desertą.