Bandelės su aguonomis
Bandelės su aguonomis turi subtilią tešlos tekstūrą bei aguonų traškumą. Šios bandelės išlaikė laiko išbandymą ir yra mėgstamos daugelio ir šiandien. Šios paprastos, bet skanios mielinės bandelės su aguonomis, dažnai pateikiamos per pusryčius ar prie popiečio arbatos, sukurdamos dar didesnį namų komfortą.
bandeles su aguonomis 170; mielinės bandelės su aguonomis 70;
Ingredientai
Bandelėms su aguonomis:
- 45 g sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis sausų mielių
- 30 ml (2 valgomieji šaukštai) vos šilto vandens
- 30 g (2 valgomieji šauktai) cukraus
- 2 citrinų žievelės
- Žiubsnelis druskos
- 1 didelis kiaušinis
- 60 g grietinės
- 190 g miltų
Aguonų įdarui:
- 170 g aguonų masės (skardinėje)
- 50 g rudo cukraus
- 1 citrinos žievelės ir citrinos sulčių
- Skysto medaus
- Gaminimo laikas - min.
- Tešlos pakilimo laikas -
- Kepimo laikas - iki 25 min.
- Užtruksite - 2 h 25 min.
- Iškepsite 16 bandelių su aguonomis
- Autorius - Kristin Rosenau
Kaip pasigaminti bandeles su aguonomis?
Pasidalink su draugu:
Mielinių bandelių su aguonomis tešla:
1. Ant žemos ugnies ištirpinkite sviestą ir padėkite į šalį, kad truputį pravėstų
2. Kitame dubenyje šiltame vandenyje ištirpinkite sausas mieles ir leiskite joms pastovėti 5 minutes, kol gerai išbrinks.
3. Išbrinkus mielėms supilkite cukrų, citrinos žievelę, druską, kiaušinius, grietinę bei iš lydytą sviestą ir gerai išmaišykite kol susijungs ingredientai.
4. Palaipsniui įmaišykite miltus ir vėl gerai išmaišykite, išminkykite mielinę tešlą.
5. Išminkę tešlą iki vientisos masės, įdėkite į didesnį dubenį išteptą riebalais ir leiskite kilti šiltoje vietoje, kol bandelių tešla padvigubės. Po 1 val. išimkite iš dubenio tešlą, perminkykite ir dar palikite pastovėti 30 min.
Mielinių bandelių aguoninis įdaras:
1. Kol mielinė bandelių tešla kyla, paruoškime kvapnųjį aguoninį įdarą. Sumaišykite aguonas su ruduoju cukrumi, citrinos žievele ir citrinos sultimis.
2. Pakilus antrą kartą mielinių bandelių tešlai, švelniai iškočiokite tešlą į stačiakampį.
3. Paimkite paruoštą aguonų įdarą ir tolygiai paskirstykite ant tešlos. Atsargiai susukite tešlą į ritinį ir tvirtai suspauskite kraštelius. Kad tešla sutvirtėtų, sandariai suvyniokite tešlą į plėvele ir padėkite 30 min. į šaldytuvą. Šis atšaldymo laikotarpis padės tešlai išlaikyti formą ir lengviau ją supjaustyti į grežinėlius.
4. Atšalus tešlai, nuimkite plėvelę ir supjaustykite 5 cm storio ritinėliais.
5. Išdėliokite didesniais tarpais supjaustytus tešlos ritinėlius į skardą išklotą kepimo popieriumi ir leiskite pastovėti 40 min., kad tešla atšiltų ir paaugtų.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
7. Paruoštas bandeles su aguonomis dėkite į įkaitusią orkaitę ir kepkite 15 – 20 min. kol įgaus gelsvą spalvą.
8. Iškepus mielinėms bandelėms su aguonomis, uždėkite ant dar karštų bandelių skysto medaus (pagal skonį).
užsisakyk prekes ir gamink patogiai!
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Pasigaminkite mielines bandeles su aguonomis jau dabar!
Šis mielinės bandelės receptas, padės tobulai pagaminti namines bandeles pusryčiams. Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar tik pradedate savo kulinarinę kelionę, recepte rasite visą informaciją, kaip pagaminti šias klasikines minkštas mielines bandeles.
Taigi, pasiruoškite leistis į mielinės bandelės su aguonomis gaminimo kelionę, kurioje surasite paprastumą ir universalumą. Pasinerkime į šį puikų receptą kartu ir sukurkime įsimintinų bandelių partiją, kuria galėsite mėgautis ir vaišinti savo artimuosius.