Mielinės bandelės su glaistu
Lipnios mielinės bandelės su glaistu, lipniu karamelizuotu užpilu bei aromatingais cinamono prieskoniais, kurios pranoksta visus smaližių lūkesčius. Šie minkštos mielinės bandelės, dažnai siejamos su jaukiais rytais ir ypatingomis progomis, nes tobula skonių ir tekstūrų simfoniją, kuri yra tiesiog išskirtinė. Kepant lipnias mielines bandeles su glaistu – tai tarsi leistis į mielą nuotykį, kurio atlygis – šiltos, lipnios ir be galo minkštos saldžios bandelės, kurios pradžiugins kiekvieną!
Mielinės bandeles su glaistu 30; saldzios bandele 10
Ingredientai
Bandelėms:
- 175 ml riebaus pieno
- 500 g baltos duonos miltų
- 50 g šviesiai rudo cukraus
- 7 g sausų mielių
- 2 valgomieji šauktai cinamono
- Žiubsnelis druskos
- 2 kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 100 g sviesto (kambario temperatūrsos)
- 100 g pekano riešutų (paskrudintų ir stambiai pjaustytų)
Klevų karamelės glaistui:
- 100 g sviesto
- 150 g rudo cukraus
- 200 ml riebios grietinėlės
- 100 ml klevų sirupo
- Žiubsnelis druskos
- 1 arbatinis šauktelis vanilės ekstrato
Įdarui:
- 100 g sviesto (kambario temperatūros)
- 50 g rudo cukraus
- 50 g klevų sirupo
- 1 valgomasis šaukštas cinamono
- tarkuoto muskato riešuto
- Keli netarkuoti pekano riešutai
- Žiubsnelis druskos
- Paruošimo laikas - 30 min.
- Gaminimo laikas - 35 min.
- Iškepsite 15 mielinių bandelių su glaistu
- Autorius - waitrose.com
Kaip tobulai pasigaminti mielines bandeles su glaistu?
Pasidalink su draugu:
Saldžios bandelės receptas:
1. Lengvai pašildykite pieną ant žemos ugnies.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, mieles, cinamoną ir druską. Centre padarykite duobutę ir įmuškite kambario temperatūros kiaušinius bei pašildytą pieną. Minkykite, kad ingredientai susijungtų į vientisą mielinę tešlą.
3. Atskirame dubenyje ištirpinkite sviestą ir supilkite į minkomą tešlą.Minkykite, kol taps vientisa masė.
4. Išminkius mielinių bandelių tešlą įdėkite į dubenį pateptą riebalais, uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 val. 30 min. arba kol padvigubės.
Mielinių bandelių glaistui:
1. Ištirpinkite sviestą ant žemos ugnies ir palaipsniui įmaišykite, cukrų, grietinėlę, klevų sirupą, druską bei vanilę. Pusę glajaus supilkite į paruoštą kepimo formą, taip, kad ji tolygiai pasiskirstytų.
Mielinių bandelių įdarui:
1. Ištirpinkite sviestą ant žemos ugnies ir nukelkite nuo kaitlentės dubenį.
2. Į ištirpintą sviestą suberkite cukrų, cinamoną, tarkuotos maskato riešutus, druskos ir klevų sirupą. Visus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės.
3. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite stačiakampio formos tešlą.
4. Įdarą tolygiai paskleiskite ant iškočiotos tešlos paviršiaus ir ant viršaus užbarstykite pusę pekano riešutų.
5. Pradėdami nuo ilgojo krašto, sandariai suvyniokite tešlą į ritinį. Suvyniojus supjaustykite griežinėliais 5 cm storio ir dėkite į kepimo skardą padengtu kepimo popieriumi palikdami didesnius tarpus.
6. Palikite skardą su griežinėliais 30 min. kad dar kartelį pakiltų tešla.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C. Įkaitus orkaitei, įdėkite kepti šias mielines bandeles su glaistu 25 – 30 min.
8. Iškepus saldžias bandeles, leiskite atvėsti inde 5 min., tada atsargiai apverskite jas ant grotelių. Švelniai bakstelėkite skardą, kad bandelės išsiskirtų iš karamelės.
9. Saldžias bandeles apverskite ir pašildykite rezervuotą glajų. Bandelių viršų aptepkite arba apšlakstykite glajumi ir pabarstykite likusiais pekano riešutais. Šios skanios lipnios pekano bandelės gali būti patiekiamos šiltos arba kambario temperatūros. Mėgaukis skoniu!
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Saldžios mielinės bandelės su glaistu
Šiame recepte pasinersime į lipnių bei saldžių bandelių pasaulį, kur sviestas, cukrus ir cinamonas susijungia ir sukuria burnoje tirpstančios bandelės malonumą. Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar naujokas virtuvėje, mūsų nuoseklus receptas padės jums sukurti šias mielines bandeles su glaistu, kurios žada pripildyti jūsų namus jaukiu aromatu, o skonio receptorius – džiugiu džiaugsmu.
Taigi, pasiruoškite į saldžių bandelių gaminimo kelionei, kur kiekvienas kąsnis siūlo tobulą saldumo, šilumos ir nostalgijos derinį. Pasinerkime į šį puikų receptą ir sukurkime išskirtinių mielinių bandelių partiją, kuri kiekvieną akimirką pripildys jaukumu ir gera nuotaika.