Bandelės su pistacijomis
Mėgaukitės bandelių su pistacijomis skoniu bei nuostabiu klasikinių mielinių bandelių receptu. Šios mielinės bandelės su pistacijomis turi sodrų maltų pistacijų ir kardamono įdarą, kuris sukuria tobulą skonių harmoniją. Pistacijų bandelės – tikras skanėstas jūsų skonio receptoriams. Traški pistacijų tekstūra kartu su aromatinga kardamono esencija kiekvieną kąsnį paverčia malonia patirtimi. Praturtinkite savo pusryčius ar priešpiečius su šiais nuostabiomis pistacijų bandelėmis, kurių norėsite vis daugiau!
bandeliu tesla 140; Mielinės bandelės su pistacijomis
Ingredientai
Bandelių tešlai:
Įmaišymui:
- 30 g sviesto
- 70 ml pieno
- 70 ml vandens
- 30 g miltų
Bandelių tešlai
- 170 ml pieno (kambario temperatūros)
- 90 g sviesto (kambario temperatūros)
- 500 g miltų
- 11 g sausų mielių
- Žiupsnelis druskos
- 2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
Bandelių įdaras:
- 130 g žalių lukštentų pistacijų
- 100 g rudojo cukraus
- ½ citrinos smulkiai sutarkuotos žievelės
- ¾ arbatinio šaukštelio malto kardamono
- Žiupsnelis druskos
- 115 g sviesto (kambario temperatūros)
- 2 šaukštai skysto medaus
- Gaminimo laikas 1 h
- Tešlos pakilimo laikas - 1 h 30 min.
- Užtruksite - 2 h 30 min.
- Iškepsite 12 bandelių su pistacijomis
- Autorius - Saldūs receptai
Mielinės bandelės su pistacijomis
Pasidalink su draugu:
Įmaišymui:
1. Į mažesnį puodą įdėkite sviestą, supilkite pieną, vandenį bei suberkite miltus. Nuolatos maišydami puodą kaitinkite ant silpnos/lėtos ugnies, kol sviestas ištirps ir masė sutirštės. Nuimkite puodą nuo ugnies ir atidėkite į šalį tolimesniam naudojimui.
Bandelių tešlai
1. Į didesnį dubenį įpilkite pieną ir įdėkite sviestą. Kaitinkite ant silpnos/lėtos ugnies, kol sviestas ištirps ir susijungs su pienu.
2. Susijungus ingredientams, suberkite miltus, sausas mieles, druską, lengvai išplaktus kambario temperatūros kiaušinius, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite paruoštą įmaišymui skirtą masę.
3. Pasidarius sunkiau maišyti, perkelkite bandelių tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, minkykite kol bandelių tešla bus vientisa. Tešla bus šiek tiek lipni. Jei labai lips prie rankų, įberkite šiek tiek miltų (kuo mažiau naudosite miltų, tuo bandelės su pistacijomis bus minkštesnės).
4. Tešlą perkelkite į didesnį dubenį išteptą riebalais, padėkite į šiltą vietą ir leiskite bandelių tešlai pakilti apie 1 val.
Bandelių įdaras
Kol tešla kyla, galime pasiruošti bandelių įdarą.
1. Paruoškime pistacijas: įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir sudėkite gliaudytas pistacijas ant kepimo skardos su žievele. Skrudinkite riešutus orkaitėje, kol jie taps auksinės arba šviesiai rudos spalvos ir skleis puikų riešutų aromatą. Tai turėtų užtrukti apie 6–10 minučių. Kai apskrus, išimkite iš orkaitės ir leiskite jiems visiškai atvėsti. Susmulkinkite riešutus iki smulkios tekstūros ir paruoštas pistacijas atidėkite vėlesniam naudojimui.
2. Paruoškime mielinių bandelių įdaro masę: mažame dubenyje sumaišykite cukrų, smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę, kardamoną ir druską. Pasilikite ¼ puodelio šio mišinio, kad vėliau galėtumėte apšlakstyti iškeptas bandeles. Kitame dubenyje sumaišykite likusį cukraus mišinį su smulkiai pjaustytomis pistacijomis, kad jos gerai susimaišytų. Šį pistacijų ir cukraus mišinį atidėkite vėlesniam naudojimui.
3. Nedideliame puode ant silpnos/lėtos ugnies ištirpinkite sviestą su medumi. Maišykite kol sviestas visiškai ištirps ir ingredientai susijungs. Nukelkite puodą nuo ugnies ir atidėkite vėlesniam naudojimui.
4. Bandelių tešlą iškočiokite į stačiakampio forma ant miltais pabarstyto paviršiaus.
5. Ant iškočiotos tešlos, tolygiai ištepkite sviesto ir medaus mišinį, o ant jos paruoštą bandelių įdaro masę (pasilikite ¼ puodelio šios masės tolimesniam naudojimui). Tolygiai pabarstykite susmulkinus riešutus.
6. Atsargiai ir tolygiai suvyniokite tešlą į ritinį ir supjaustykite 5 cm pločio griežinėliais.
7. Išdėliokite griežinėlius ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi palikdami tarpus tarp mielinių bandelių. Leiskite dar kartą pakilti tešlai palikdami 30 min. šiltoje vietoje.
8. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
9. Į įkaitusią orkaitę pašaukite mielines bandeles su pistacijomis ir kepkite 20 – 25 min. arba kol įgaus švelniai gelsvą atspalvį.
10. Išėmę bandeles iš orkaitės, uždėkite likusią ¼ puodelio masę.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Mielinių bandelių su pistacijų įdaru receptas įveikiamas kiekvienam!
Mėgaukitės mielinėmis bandelėmis su pistacijomis ir nuostabiu klasikinio mielinių bandelių receptu. Šios bandelės yra užlietos sodriais susmulkintų pistacijų ir aromatingo kardamono skoniais, sukuriantis puikų derinį, kuris sužavės jūsų skonio receptorius. Šios mielinės bandelės su pistacijosmis taps mėgstamiausiomis, dėl savo minkštos, purios tekstūros ir riešutinio skonio balanso. Bandelės su pistacijomis puikiai tinka pusryčiams arba kaip puikus desertas bet kuriuo paros metu. Jus sužavės viliojantis aromatas, kuris užpildo jūsų virtuvę, kai šios bandelės yra pašautos į karštą orkaitę. Mėgaukitės ką tik ištrauktomis iš orkaitės karštomis bandelėmis arba apteptus kreminiu glaistu, kad pridėtumėte saldumo. Nesvarbu, ar esate mielinių bandelių mėgėjas, ar pistacijų entuziastas, šios bandelės su pistacijomis receptas tikrai pradžiugins jūsų dieną. Pasiduokite pagundai ir pasilepinkite šiais nuostabiomis bandelėmis su pistacijomis, dėl kurių neabejotinai norėsite jų vis daugiau.