Ingredientai
Mieliniams blynams:
- 500 ml pieno
- 11 g sausų mielių
- 3 šaukštai cukraus
- 400 g miltų
- Žiupsnelis druskos
- 2 kiaušiniai (kambario temperatūros)
- Sauja razinų
- Aliejaus kepimui
Pateikimui:
- Grietinės
- Klevų sirupo
- Mėgstamos uogienės
- Uogų, vaisių pagardinimui
- Gaminimo laikas - 15 min.
- Laukimo laikas - 20 min.
- Kepimo laikas ~ 5 min.
- Bendras laikas ~ 40 min.
- Iškepsite 4 - 5 porcijos
- Autorius - Romualda Blaškevičienė
Kaip išsikepti mielinius blynus?
Pasidalink su draugu:
Mieliniai blynai:
1. Mažesniame dydžio puode, ant lėtos/silpnos ugnies, pašildykite pieną ir atidėkite į šalį.
2. Į mažą dubenį suberkite mieles, užpilkite 5 šauktais šiltu pienu, pabarstykite 1 šaukštu cukrumi ir sumaišykite. Leiskite mielėms suputoti palikdami 10 min. šiltoje vietoje.
3. Į didesnį puodą išsijokite miltus su druska.
4. Mažesniame puode išplakite kiaušinius su likusiu cukrumi, o išplakus supilkite į išsijotus miltus.
5. Taip pat, į išsijotus miltus supilkite šiltą pieną, suputojusias mieles bei razinas. Išmaišykite iki tolygios masės.
6. Leiskite mielinei blynų tešlai pakilti palikdami 20 min. šiltoje vietoje.
7. Mielinius blynus kepkite tik gerai įkaitusioje keptuvėje, ant vidutinės kaitros. Blynų tešlą pasemkite šauktus kuris turi būti suvilgdytas aliejuje, taip tešla mažiau lips prie šaukto.
8. Blynus pateikite karštus su grietine, klevų sirupu ar mėgstama uogiene, pagardinkite uogomis.
Skanaus!
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Mielinių blynų receptas saldžioms užgavėnėms!
Tekstas
Prisijunkite prie mūsų ir kartu dalinkimės kulinarinėmis paslaptimis, kaip iškepti tobulus čirvinius blynus, kurie taps ne tik pusrytinis valgis, bet ir rytinis ritualas, pripildantis namus šiluma, o smaližių veidus plačia šypsena.