Mini kanelės receptas
Įsivaizduokite saldų desertą, kuris subtiliai sujungia karamelizuotą, traškią plutelę su kremą primenančiu vidumi… Taip, tai mini kanelės receptas, pagal kurį iškepus šį desertą, tiesiog tirpsta burnoje. Kanelių tešla gali pasigirti, plačiu skonio profiliu, kuris susilieja subtiliai saldžia vanile ir subtilaus romo šiluma.
Ši kontrastų simfonija – traški išorė ir švelni širdis – yra kvietimas pasimėgauti įvairialypiais pojūčiais, apimančiais puikaus prancūziško deserto unikalumu.
Ingredientai
Mini kanelės
- 500 ml pieno
- 50 g sviesto (kambario temperatūros)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 40 ml romo
- 100 g miltų
- 250 g cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 2 kiaušinių tryniai (kambario temperatūros)
- Papilomas sviestas (formelių ištepimui)
- Gaminimo laikas - 20 min.
- Tešlos brendimo laikas - 12 h
- Kepimo laikas - 1 h 15 min.
- Užtruksite - 13 h 35 min.
- Iškepsite 16 mini kanelių
- Autorius - cookingwithalia
Kaip pasigaminti kanelių tešlą?
Pasidalink su draugu:
Mini kanelės receptas:
1. Kaitindami ant vidutinės ugnies sumaišykite pieną su sviestu. Kai ingredientai susijungs, kaitinkite kol mišinys užvirs. Užvirus, nukelkite nuo kaitlentės ir atidėkite į šalį. Kai pravės, įpilkite vanilės ekstrakto bei romo.
2. Didesniame dubenyje išsijokite miltus. Suberkite cukrų, druską ir viską sumaišykite.
3. Į miltų mišinį įmuškite po vieną kiaušinius ir kiaušinių trynius. Gerai išmaišykite (neplakite), kol ingredientai susijungs į vientisą tešlą.
4. Iš lėto supilkite šilto pieno mišinį į miltų ir kiaušinių vientisą tešlą. Gerai išmaišykite kol ingredientai susijungs ir neliks gumulėlių.
5. Uždenkite tešlą plastikine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 12 val.
6. Kanelių formeles ištepkite tirpintu sviestu, tada padėkite į šaldytuvą 30 min., kad sviestas suliptų su formelių sienelėmis.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 260 ºC.
8. Užpildykite kanelių formeles ¾ tešla.
9. Į įkaitusią orkaitę pašaukite paruoštas kaneles ir kepkite 10-15 min. šioje aukštoje temperatūroje, kad susidarytų ruda karamelizuota plutelė.
10. Tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 ºC ir kepkite apie 1 val. Baigę kepti, išimkite iš formelių ir palaukite kol atvės.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Autentiškas Mini kanelės de Bordeaux receptas
Mėgaukitės saldžiais Prancūzijos skoniais, nes kanelių receptai yra paprasti, o desertas labai skanus. Šie puikūs pyragaičiai, dar žinomi kaip kanele de Bordeaux, gali pasigirti traškia, karamelizuota išorė ir minkštu, kreminiu viduriu. Mūsų mini kanelės receptas padės jums pagaminti šį desertą – nuo tešlos paruošimo iki kepimo iki tobulumo.
Šis mini kanelės receptas puikiai tiks tiems, kurie nori pajusti Prancūzijos skonį savo namuose. Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar tik pradedantysis, mūsų lengvai vykdomos instrukcijos padės jums sukurti tobulą „Canelé de Bordeaux“. Nustebinkite draugus ir šeimos narius šiuo skaniu prancūzišku desertu, kuris nukels jus tiesiai į Bordo širdį. Išbandykite mini kanelės receptą šiandien ir mėgaukitės Prancūzijos skoniu.