Ingredientai
Minkštiems puriems blynams:
- 300 g miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 55 g cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 1 didelis kiaušinis (kambario temperatūros)
- 430 ml pieno (kambario temperatūros)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- Sviesto kepimuo
Pateikimui:
- Grietinės
- Klevų sirupo
- Mėgstamos uogienės
- Uogų, vaisių pagardinimui
- Gaminimo laikas - 15 min.
- Kepimo laikas ~ 5 min.
- Bendras laikas ~ 40 min.
- Iškepsite 4 porcijos
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip išsikepti minkštus purius blynus?
Pasidalink su draugu:
Minkšti purūs blynai:
1. Į didesnį dubenį išsijokite miltus su kepimo milteliais, suberkite cukrų bei druską. Išmaišykite.
2. Kitame puode išplakite kiaušinį, įpilkite pieno bei vanilės ekstrakto. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į miltų mišinį.
3. Gautą masę maišykite tol kol nesimatys sausų miltų. Tik nepermaišykite.
4. Į įkaitusią keptuvę įdėkite truputį sviesto ir palaukite kol jis ištirps. Kepkite blynus ant vidutinės kaitros.
5. Blynus pateikite karštus su grietine, klevų sirupu ar mėgstama uogiene, pagardinkite uogomis.
Skanaus!
Minkšti purūs blynai, receptas saldžioms užgavėnėms!
Tekstas
Prisijunkite prie mūsų ir kartu dalinkimės kulinarinėmis paslaptimis, kaip iškepti tobulus čirvinius blynus, kurie taps ne tik pusrytinis valgis, bet ir rytinis ritualas, pripildantis namus šiluma, o smaližių veidus plačia šypsena.