Moliūgų pyragas
Moliūgų pyragas – rudeniškas skonis! Paruoškite lengvą ir skanų moliūgų pyragą su gardžiais rudeniškais prieskoniais ir švelniu įdaru.
Ingredientai
Moliūgų pyrago pagrindui:
- 300 g avižinių sausainių
- 3 šaukštai rudojo cukraus
- 1½ a. š. cinamono
- Žiupsnelis druskos
- 150 g sviesto (kamabrio temp.)
Pyrago įdarui:
- 400 g moliūgų tyrės
- 2 dideli kiaušiniai (kamabrio temp.)
- 150 ml kondensuoto pieno
- 100 g rudo cukraus
- 1 a. š. cinamono
- ½ a. š. maltų imbierų
- ¼ a. š. maltų muskato riešutų
- ¼ a. š. maltų gvazdikėlių
- ¼ a. š. druskos
Papuošimui:
- 200 ml grietinėlės 35%
- 50 g cukraus pudros
Kepimui:
- 23 cm skersmens kepimo forma
- Gaminimo laikas - 25 min.
- Kepimo laikas ~ 40 min.
- Pyrago užteks 12 porcijų
- Autorius - Saldūs receptai
Moliūgų pyragai – rudens akimirkoms
Pasidalink su draugu:
Moliūgų pyrago pagrindas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
2. Sumalkite avižinius sausainius iki smulkių trupinių.
3. Į sausainių trupinius suberkite rudąjį cukrų, cinamoną ir druską. Viską gerai išmaišykite.
4. Ištirpinkite sviestą ir įpilkite į sausainių mišinį. Maišykite, kol masė taps vientisa ir trupiniai bus tolygiai padengti sviestu.
5. Sausainių mišinį tolygiai paskirstykite kepimo formos dugne ir šonuose, gerai paspausdami, kad pagrindas būtų tvirtas.
6. Į įkaitusią orkaitę pašaukite paruoštą moliūgų pyrago pagrindą ir kepkite apie 10–12 minučių, kol jis taps auksinės spalvos ir traškus. Iškepus, atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Moliūgų pyrago įdaras:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
2. Dubenyje išplakite moliūgų tyrę, kiaušinius bei kondensuotą pieną iki vienalytės masės.
3. Į masę suberkite rudąjį cukrų, cinamoną, imbierą, muskato riešutą, gvazdikėlius ir druską. Viską gerai išmaišykite.
4. Paruoštą moliūgų įdarą supilkite ant iškepto ir atvėsusio pyrago pagrindo.
5. Moliūgų pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45-50 minučių, kol įdaras sutirštės, o pyrago centras bus beveik tvirtas.
6. Iškeptą moliūgų pyragą atvėsinkite kambario temperatūroje, o po to bent 2 valandoms padėkite į šaldytuvą, kad įdaras visiškai sustingtų.
Moliūgų pyrago pateikimas:
1. Moliūgų pyragą galite patiekti su išplakta grietinėle ir cukraus pudra.
2. Išplakite grietinėle iki standžių smailių, palaipsniui įmaišykite cukraus pudrą.
Kvapnus moliūgų pyragas – šiltos jaukumo minutės su kiekvienu kąsniu
Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas, pagardintas švelniais prieskoniais, yra idealus desertas rudens vakarams. Jo puikus derinys su cinamonu, imbieru ir muskato riešutu suteikia šilumos ir jaukumo bet kokiai progai. Patiks net tiems, kurie nėra dideli moliūgų mėgėjai!
Moliūgų pyragas – tai tikras rudens šedevras. Drėgnas, minkštas ir aromatingas, jis lengvai pagaminamas ir idealiai tinka šeimos vakarienėms ar ypatingoms progoms. Graikiniai riešutai ir švelnūs prieskoniai suteikia pyragui išskirtinį skonį ir tekstūrą.