Ingredientai
Sūrio pyrago pagrindui:
- 180 g sausainių (gaidelis)
- 90 g sviesto
Sūrio pyragui:
- 1 200 g kreminio sūrio Philadelphia (kambario temp.)
- 1 00 ml plakamosios 35% grietinėlės (kambario temp.)
- 200 g cukraus
- 6 kiaušinių (kambario temp.)
- ½ citrinos sulčių
- 70 g kukurūzų krakmolo
- Žiupsnelis druskos
- 1 šaukštas vanilinio cukraus
Viršutiniam sluoksniui:
- 300 g grietinės 30%
- 1½ šaukšto cukraus pudros
Papuošimui:
- Mėgstamos uogos ar vaisiai
- Gaminimo laikas - 30 min.
- Kepimo laikas ~ 2 h
- Pyrago užteks 10 porcijų
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pasigaminti klasikinį, Niujorko siūrio pyragą?
Pasidalink su draugu:
Niujorko sūrio pyragas:
1. Pasiruoškite kepimo indą, išklodami kepimo popieriumi.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C.
3. Ant lėtos/silpnos ugnies ištirpinkite sviestą.
4. Sausainius susmulkinkite smulkintuvu iki smulkių kruopelyčių.
5. Į susmulkintus sausainius supilkite ištirpintą sviestą. Išmaišykite. Gauta mase, išklokite kepimo indo apačią. Gerai prispauskite. Kepkite apie 15 min.
6. Ištraukus iš orkaitės pyrago pagrindą, orkaitę įkaitinkite iki 240 °C.
7. Į dubenį įdėkite kreminį sūrį, supilkite grietinėlę, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius, supilkite išspaustos citrinos sultis, suberkite kukurūzų krakmolą su žiupsneliu druskos ir gerai viską išmaišykite iki vientisos ir tolygios tekstūros. Galiausiai įmaišykite vanilinį cukrų.
8. Niujorko sūrio pyragas bus kepamas vandens vonelėje. Pasiimkite kepimo formą, kurioje yra iškeptas pyrago pagrindas ir jį apvyniokite aliumine folija. Taip pyragas bus apsaugotas nuo vandens. Formą įdėkite į didesnį indą pripildytą šilto vandens.
9. Gautą sūrio masę supilkite ant jau iškepto pyrago pagrindo ir pašaukite į įkaitusią orkaitę (240 °C) ir kepkite 10 min., po to sumažinkite temperatūrą iki 100 °C ir kepkite 1 val 20 min.
10. Grietinę sumaišykite su cukraus pudra ir tolygiai paskirstykite ant iškepto sūrio pyrago ir dar kepkite 10 min., tokioj pat temperatūroje.
11. Iškepus sūrio pyragui, išjunkite orkaitę bei ją truputį praverkite. Išimkite pyragą kai jis galutinai atvės.
12. Niujorko sūrio pyragą įdėkite į šaldytuvą 8 val.
Patarimai:
1. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros
2. Kreminis sūris maišomas su mentele ar šauktu, neplakamas.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Klasika tapęs Niujorko sūrio pyragas nepalieka abejingų!
Šiame sūrio pyrago recepte paaiškinsime, kaip tobulai pasigaminti naminį sūrio pyragą.