Obuolienė

Klasikinė obuolienė žiemai – skanus ir paprastas receptas su cinamonu, kurį lengvai paruošite savo virtuvėje. Tobulas pasirinkimas šaltoms žiemos dienoms!

Ingredientai

Obuolienei:

Obuolienė žiemai

Pasidalink su draugu:

Obuolienės receptas žiemai:

1. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

2. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite obuolius ir lėtai virkite ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite, kad obuoliai neprikibtų prie dugno.

3. Kai obuoliai pradeda minkštėti (po maždaug 15 minučių), išspauskite iš citrinos sultis, įmaišykite cukrų. Pamaišykite ir virkite dar apie 30–40 minučių, kol masė taps tiršta ir tolygiai glotni.

4. Kai obuolienė jau beveik paruošta, suberkite cinamoną ir dar kartą gerai išmaišykite. Cinamonas suteiks malonų kvapą ir švelnų skonį.

Obuolienės konsistencija:

1. Jei norite, kad obuolienė būtų vientisa ir be gabaliukų, galite ją sutrinti trintuvu arba palikti šiek tiek stambesnę.

Paruoštą obuolienę supilkite į stiklainius:

1. Karštą obuolienę supilkite į sterilizuotus stiklinius indelius. Užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis, kad geriau užsidarytų. Palikite atvėsti kambario temperatūroje.

2. Laikykite paruoštą obuolienę žiemai vėsioje ir tamsioje vietoje.

Pasiruošk žiemai su namine obuoliene!

Šis klasikinis obuolienės receptas – puikus būdas išsaugoti rudeninius obuolius visai žiemai. Panaudojant paprastus ingredientus, tokius kaip cukrus, citrinos sultys ir cinamonas, švelniai troškinti obuoliai tampa aromatinga ir švelniai saldžia obuoliene, kuri tobulai tiks tiek pusryčiams, tiek desertams ar pyragams. Obuolienė lengvai paruošiama ir konservuojama, todėl galėsite mėgautis jos skoniu visą žiemą. Su šiuo receptu jūsų namuose visada bus kažkas gardaus ir kvapnaus šaltam metų laikui!

Obuolienės receptas

Skaniai ir greitai paruošiama obuolienė žiemai: paprastas receptas su obuoliais, cukrumi ir cinamonu, puikiai tinkantis šaltoms žiemos dienoms.

Naminės uogienės!

Prisidėkite prie projekto, įsigydami receptų knygą