Obuolių pyragas
Išmokite pasigaminti tobulą obuolių pyragą su traškia tešla ir sultingu obuolių įdaru. Šis klasikinis receptas taps jūsų mėgstamiausiu!
Ingredientai
Obuolių pyrago tešlai:
- 315 g miltų
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1 a. š. druskos
- 225 g šalto sviesto (supjaustyto kubeliais)
- 120 ml šalto vandens
Įdarui:
- 5 – 6 dideli obuoliai
- ¾ puodelio cukraus
- 1 a. š. cinamono
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 2 valg. šaukštai miltų
- 60 g sviesto (išlydyto)
- Apvali kepimo forma (23 - 25 cm skersmens)
- Gaminimo laikas - 1 h
- Kepimo laikas - 50 min.
- Užtruksite - 1 h 50 min.
- Iškepsite obuolių pyragą šarlotė 10 porcijų
- Autorius - Saldūs receptai
Obuolių pyragas jaukiam vakarui!
Pasidalink su draugu:
Obuolių pyrago tešlos paruošimas:
1. Sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Įberkite sviestą ir trinkite pirštais, kol gausite trupinius.
2. Įpilkite šalto vandens ir greitai suminkykite tešlą. Suformuokite du rutulius, apvyniokite plėvele ir atvėsinkite 30 min.
Obuolių pyrago įdaras:
1. Nulupkite ir supjaustykite obuolius. Sumaišykite juos su cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis ir miltais.
Tešlos kočiojimas:
1. Iškočiokite vieną tešlos dalį ir įklokite į kepimo formą.
2. Supilkite obuolių įdarą, apipilkite išlydytu sviestu.
3. Iškočiokite antrą tešlos dalį, uždenkite pyragą, užspauskite kraštus. Padarykite keletą įpjovų viršuje.
Obuolių pyrago kepimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C.
2. Į įkaitusią orkaitę pašaukite obuolių pyragą ir kepkite 45–50 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos.
Kepkite skaniausius naminius pyragus su artimaisiais ir bičiuliais, nes pyragų receptai yra daug paprastesni nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Obuolių pyragas, kurį įsimylėsite – klasika su šiuolaikišku prieskoniu
Šis klasikinis obuolių pyragas – puikus pasirinkimas, jei norite sukurti šiltą, jaukų desertą su subtilia obuolių ir cinamono aromatų harmonija. Plona, rankomis iškočiota sviestinė tešla suteikia pyragui traškumo, o sultingi obuoliai ir citrinos bei cinamono derinys užtikrina išskirtinį skonį. Šis pyragas yra puikus desertas tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingoms progoms.
Klasikinis naminis obuolių pyragas – paprasta, tačiau itin skani deserto variacija, kuri patiks visai šeimai.