Pieniškos bandelės
Ieškote klasikinių minkštų bandelių recepto? Rekomenduojame pieniškos bandelės receptą, kuris privers jūsų skonio receptoriams dainuoti iš džiaugsmo. Nieko nelaukdami, išbandykite ir mėgaukitės naminėmis bandelėmis jau šiandien!
Ingredientai
Pieniškų bandelių tešlai:
- 1 valgomasis šaukštas apelsino žievelės
- ½ apelsino sulčių
- ⅔ puodelio razinų arba sumaišytų džiovintų vaisių
- 85 g sviesto
- 440 g mitų
- 1 valgomasis šaukštas (15 ml) vanilės ekstrakto
- 50 g baltojo cukraus
- 50 g rudojo cukraus
- 1 šaukštelis druskos
- 11 g sausų mielių
- 1 šaukštelis cinamono
- ½ šaukštelio kvapiųjų pipirų
- ¼ šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
- ¼ arbatinio šaukštelio kardamono
- 1 didelis kiaušinis (kambario temperatūros)
- 120 ml pieno
- 120 g grietinės
- 40 g miltų
- 60 ml vandens
- 1 kaiušinis
- 1 valgomasis šaukštas grietinėlės
- 3 šaukštai (45 ml) vanilės ekstrakto
- 1 valgomasis šaukštas abrikosų uogienės
- 1 valgomasis šaukštas vandens
- Gaminimo laikas - 40 min.
- Tešlos pakilimo laikas viso - 2 h
- Kepimo laikas - 25 min.
- Bendras laikas -3 h 5 min.
- Iškepsite bandelių
- Autorius John Kanell
Kaip pasimgaminti pieniškas bandeles?
Pasidalink su draugu:
Pieniškos bandelės:
1. Nulupkite bei smulkiai sutarkuokite apelsino žievelę ir atidėkite į šalį.
2. Į dubenį sudėkite razinas ar kitus džiovintus vaisius. Išspauskite ant džiovintų vaisių pusę apelsino sulčių. Įdėkite į mikrobangų krosnelę ir pašildykite 30 s. Išsiskirs ir susimaišys sultys su džiovintais vaisiais ir taip suteiks daugiau skonio. Nusausinkite šiltus džiovintus vaisius. Šį veiksmą taip pat galite atlikti ir su tamsiu romu.
3. Didesniame dubenyje išsijokite per sietelį miltus, suberkite cukrų, druską, sausas mieles, cinamoną, kvapniuosius pipirus, tarkuotą muskato riešutą, kardamoną ir gerai išmaišykite.
4. Kitame dubenyje ant žemos/lėtos ugnies ištirpinkite sviestą kartu su pienu ir grietine. Ištirpus sviestui ir susijungus ingredientams įpilkite vanilės ekstrakto, suberkite smulkiai tarkuotas apelsino žievelę ir dar kartą gerai išmaišykite. Gautą konsistenciją palaipsniui supilkite į miltų mišinį.
5. Palaipsniui supylus šlapią konsistenciją su sausa gerai sumaišykite kol taps tolygi ir vientisa masė. Suberkite nusausintas razinas ar kitus pasirinktus džiovintus vaisius.
6. Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir vientisa, jei tešla limpa prie pirštų, pasibarstykite miltais (tik nepadauginkite).
7. Išminkius tešlą, perkelkite į didesnį dubenį išteptą riebalais, uždenkite ir leiskite pakilti šiltoje vietoje apie 1 val.
8. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
9. Pakilus tešlai, dar kartą perminkykite. Pradėkime formuoti norimas apvalias bandeles, jų turėtų gautis 14. Stenkitės bandeles visas vienodo dydžio, kad galėtų tolygiai visos iškepti.
10. Suformuotas bandeles dėkite ant paruošto kepimo skardos palikdami didesnius tarpus tarp bandelių. Leiskite dar kartą bandelėms pakilti palikdami šiltoje vietoje dar 1 val.
Paruošimas kepti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
2. Dubenyje suplakite miltus su vandeniu iki vientisos masės. Jei reikia, sureguliuokite konsistenciją, įpilkite daugiau miltų arba vandens, kad gautumėte tirštesnę arba skystesnę masę ir atidėkite į šalį, kad miltai išbrinktų.
3. Kol miltų mišinys brinksta, išmaišykite kiaušinį su grietinėle iki vientisos masės.
4. Kiekvieną bandelę ištepkite teptuku kiaušinio ir grietinėlės mišiniu.
5. Ištepus bandeles į konditerinį švirkštą sudėkite išbrinkusius miltus. Iš lėto dėkite ant bandelės norimą siluetą. Aš dedu paprastą kryžių ant apvalios bandelės viršaus.
6. Į įkaitusią orkaitę pašaukite bandeles ir kepkite 25 min., kol viršus lengvai apskrus.
Abrikosinis glajus
Kol kepa bandelės, paruoškime abrikosų glajų.
1. Į mažesnį puodą įdėkite abrikosų uogienės ir ant silpnos/lėtos ugnies pašildykite. Nuėmę puodą nuo kaitlentės, įpilkite vanilės ekstrakto, vandens ir gerai išmaišykite iki vientisos tekstūros.
2. Iškepus bandelėms, išimkite iš orkaitės ir dar ant kartų bandelių užtepkite teptuku abrikosų glajų.
Patarimai kaip kepti bandeles
- Teisingai išmatuokite miltus! Per daug miltų įdedant į receptą, bandelės tampa ne tokios minkštos.
- Jeigu bekepant bandelių viršus per daug ruduos, galite jas laisvai uždengti folija ir kepti toliau.
- Citrusinių vaisių žievelės yra neprivalomos. Galite pasirinkti citrinos ar apelsino žievelės arba jų visai atsisakyti.
- Vietoj razinų galite naudoti kitus džiovintus vaisius, tokius kaip spanguolės ar cukatas, taip pat galite pridėti riešutų, pavyzdžiui, pekano ar graikinių riešutų.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Skanių ir paprastų bandelių receptas Vėlykoms ir netik!
Pieniškos bandelės – minkštos, purios, kupinos sultingų razinų bei aromatinių prieskonių. Šias bandeles pamėgta kepti per šv. Velykas, jos taip pat yra mėgstamos visame pasaulyje. Receptą lengva sekti, tad jūsų kepamos pieniškos bandelės iškeps idealiai.
Taigi, nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar naujokas virtuvėje, mūsų naminių bandelių receptai tikrai paliks įspūdį. Iškepkite partiją šių pieniškų bandelių ir pasidalykite jomis su savo artimaisiais. Bandelės puikiai tinka pusryčiams, priešpiečiams ar popietės desertui prie arbatos puodelio.