Šokoladinis sufle
Šokoladinis sufle – lengvai paruošiamas, bet prabangus desertas. Išbandykite šį paprastą receptą ir mėgaukitės šokoladiniu skoniu!
Ingredientai
Šokoladiniam sufle:
- 100 g gero juodojo šokolado
- 50 g sviesto
- 2 kiaušiniai (atskirti baltymai ir tryniai)
- 50 g cukraus
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
- Kakavos miltelių (formoms pabarstyti)
Papuošimui:
- Šviežios uogos
- Mėtos lapeliai
Kepimui:
- 4 - 6 formelės (priklausomai nuo formelių dydžio)
- Gaminimo laikas - 25 min.
- Kepimo laikas ~ 40 min.
- Šokoladinis sufle 4 - 6 porcijoms
- Autorius - Saldūs receptai
Kiekvienas kąsnis – tikra šokoladinė pasaka!
Pasidalink su draugu:
Šokoladinio sufle receptas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Paruoškite sufle formeles (ramekinus): ištepkite jas sviestu ir pabarstykite kakavos milteliais, kad sufle nepriliptų prie sienelių.
2. Vandens vonelėje arba ant silpnos ugnies ištirpinkite šokoladą su sviestu. Maišykite, kol ingredientai susijungs. Leiskite šiek tiek atvėsti.
3. Atskirkite kiaušinio baltumą nuo trynio. Atskirame dubenyje plakite kiaušinių trynius su 1 valgomuoju šaukštu cukraus ir vanilės ekstraktu, kol mišinys taps šviesus ir šiek tiek tirštas. Įmaišykite šį mišinį į pravėsusį šokoladą.
4. Kiaušinių baltymus plakite su žiupsneliu druskos, kol susidarys minkštos smailės. Toliau plakdami pamažu dėkite likusį cukrų ir plakite, kol baltymai taps standūs ir blizgūs.
5. Atsargiai į šokolado mišinį įmaišykite nedidelę dalį išplaktų baltymų, kad masė taptų lengvesnė. Tuomet likusius baltymus įmaišykite švelniais judesiais, kad tešla liktų puri.
6. Paruoštą suflė tešlą supilkite į formeles palikdami šiek tiek vietos. Kepkite orkaitėje apie 12–15 minučių, kol sufle pakils ir viršus taps švelniai traškus. Viduje sufle turi išlikti minkšta ir šiek tiek kreminė.
Pateikimas
1. Patiekite iškart išėmus iš orkaitės , nes šokoladinė sufle greitai praranda savo formą.
2. Šokodaldinę sufle galite papuošti mėgstamomis uogomis ar mėtos lapeliu.
3. Taip pat šis desertas tobulai dera su naminiais vaniliniais ledais!
Šokoladinis sufle arba lava cake – prabangus desertas per kelias minutes!
Kai norisi įspūdingo ir sodraus deserto, šokoladinis sufle tampa nepakeičiamu pasirinkimu. Švelnus šokolado kvapas, lydimas traškios plutelės ir minkštai tirpstančio vidaus, patenkins net išrankiausius smaližius. Paruošti šį desertą paprasta, o rezultatas – lyg iš prabangaus restorano. Pasilepinkite gardžiu šokolado stebuklu!
Šokoladinis sufle – tai tikras prancūziškos konditerijos šedevras, sužavintis savo lengvumu ir sodriu šokolado skoniu. Nors atrodo prabangiai, šį desertą lengva paruošti namuose. Viduje jis išlieka minkštas ir kreminis, o traškus viršus suteikia jam ypatingo žavesio. Šis receptas puikiai tinka norint nustebinti svečius ar tiesiog pasimėgauti saldžia akimirka su šeima.