Šokoladinis tortas
Šokoladinis tortas, kuris pavergs širdis – švelnus biskvitas ir sodrus šokolado kremas. Tobulas desertas kiekvienai progai.
Ingredientai
Šokoladiniam biskvitui:
- 4 dideli kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 100 g miltų
- 30 g kakavos miltelių
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
Šokoladiniam maskarponės kremui:
- 250 g maskarponės sūrio
- 150 g juodojo gero šokolado
- 200 ml grietinėlės 35%
- 70 g cukraus pudros
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
Papuošimui:
- 100 g juodo šokolado
- Kakavos miltelių pabarstymui
- Jei norisi, mėgstamų uogų
Kepimui:
- 20-22 cm skersmens 2 apvalios kepimo formos (vienodo dydžio)
- Gaminimo laikas - 25 min.
- Kepimo laikas ~ 30 min.
- Šokoladinio torto 10 porcijų
- Autorius - Saldūs receptai
Kiekvienas kąsnis – tikra šokoladinė pasaka!
Pasidalink su draugu:
Šokoladinio torto receptas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dvi kepimo formas išklokite kepimo popieriumi.
2. Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps lengva ir puri. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
3. Kitame dubenyje persijokite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
4. Į kiaušinių masę, atsargiai įmaišykite miltų mišnį kad tešla išliktų puri.
5. Gautą masę, vienodomis dalimis paskirstykite į paruoštas kepimui formas ir pašaukite į įkaitusią orkaitę. Kepkite kepkite apie 25–30 minučių, vienodame aukšyje, jei netelpa kepti kartu, tuomet kepkite per atskirai per kelis kartus.
Šokoladinis maskarponės kremas:
1. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje arba nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies. Šokoldaui ištirpus, leiskite šiek tiek atvėsti.
2. Maskarponės sūrį išplakite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu, kol masė taps švelni ir kreminė. Įmaišykite ištirpintą ir atvėsintą šokoladą.
3. Atskiram dubenyje plakite grietinėlę, kol ji taps standi. Atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę į šokoladinę maskarponės masę, kol ingredientai gerai susijungs.
4. Paruoštą kremą įdėkite į šaldytuvą.
Šokoladinis torto paruošimas:
1. Biskvitui iškepus, atvėsinkite iki kamabrio temepartūros.
2. Tik ant vėsaus biskvito užtepkite dalį šokoladinio maskarponės kremo. Uždėkite kitą biskvito sluoksnį ir vėl užtepkite kremo.
3. Likusį kremą naudokite torto viršui ir šonams. Galite šokoladinį tortą papuošti šokolado drožlėmis, šviežiomis uogomis ar kakavos milteliais.
4. Įdėkite suteptą tortą į šaldytuvą bent 2 val. iki jo pateikimo. Skanaus!
Šokoladinis tortas – klasika, kuri niekada nepaveda!
Šis šokoladinis tortas su maskarponės kremu puikiai tinka bet kokiai progai, kai norite kažko ypatingo. Drėgnas šokoladinis biskvitas ir švelnus šokoladinis maskarponės kremas sukuria nepakartojamą skonių derinį.
Šis šokoladinis tortas – tai tikra šventė šokolado mylėtojams. Purūs, drėgni biskvito sluoksniai puikiai dera su sodriu šokoladiniu kremu, kuris tirpsta burnoje. Jis ne tik atrodo įspūdingai, bet ir neabejotinai taps pagrindiniu desertu bet kokiai progai. Idealus derinys klasikos ir prabangos – tortas, kuris sužavės kiekvieną.