Švediškos cinamoninės bandelės su kardamonu
Švediškos cinamoninės bandelės receptas yra puikus klasikinės mielinės bandelės posūkis. Mėgaukitės kiekvienu minkštos bandelės kąsneliu, kurioje pajausite apelsinų bei aromatingo kardamono skonių simfoniją. Šios aromatingos bandelės yra puikus citrusinės žievelės ir šiltų prieskonių derinys.
svediskos cinamonines bandeles 20; Švediškos cinamoninės bandelės su kardamonu
Ingredientai
Cinamoninėms bandelėms su kardamonu:
- 180 ml riebaus pieno
- 1 arbatinis šauktelis medaus
- 11 g sausų mielių
- 530 g miltų
- 100 g cukraus
- 2 žiubsneliai druskos
- 220 g šalto sviesto
- 4 dideli kiaušiniai
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Įdarui:
- 115 g sviesto
- 340 g skysto medaus
- Tarkuotos iš 6 apelsinų žievelės
- 1 valgomasis šaukštas malto cinamono
- 2 arbatiniai šaukšteliai malto kardamono
- Paruošimo laikas - 45 min.
- Laukimo laikas - 8 h
- Gaminimo laikas - 25 min.
- Užtruksite - 10 h 20 min.
- Iškepsite 12 cinamoninių bandelių su kardamonu
- Autorius - Chandra Ram
Kaip pasigaminti švediškas cinamonines bandeles su kardamonu?
Pasidalink su draugu:
Švediškų cinamoninių bandelių tešla:
1. Pašildykite pieną nedideliame puode ant mažos-vidutinės ugnies. Tai užtruks apie 1 minutę. Nukelkite puodą su šiltu pienu nuo ugnies ir įpilkite medaus, maišykite, kol susijungs ingredientai.
2. Suberkite sausas mieles į šilto pieno ir medaus mišinį ir leiskite pastovėti 5 min. kol išbrinks.
3. Kitame dubenyje ištirpinkite sviestą ant žemos ugnie ir atidėkite į šalį.
3. Didesniame dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi bei druska. Palaipsniui supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Susijungs sviestui su miltais, palaipsniui įpilkite šilto pieno mišinį ir maišykite/minkykite kol tešla bus vientisa.
4. Susijungus tešlai, palaipsniui įmuškite kaišinius, bei suberkite vanilinį cukrų ir dar kartą gerai išminkykite. Jei tešla bus lipni, truputį įberkite miltų.
5. Išminkius tešlą įdėkite į dubenį išteptą riebalais, uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą 8 val. Šis ilgesnis šaldymo laikas padės išsiugdyti skonius ir pagerinti tešlos tekstūrą.
Švediškos cinamoninės bandelės įdaras:
1. Maišydami ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Supilkite medų, smulkiai sutarkuotas apelsino žieveles, cinamoną bei kardamoną. Nuolat maišydami, kaitinkite mišinį ant vidutinės ugnies apie 3 min. Nuimkite mišinį nuo ugnies ir maišykite kol ingredientai susijungs iki vientisos masės. Susijungus ingredientams, leiskite mišiniui atvėsti apie 15 min.
2. Išimkite bandelių tešlą iš šaldytuvo. Padėkite ant lengvai miltais pabarstyto darbinio paviršiaus ir iškočiokite į stačiakampio formą.
3. Pusę paruošto įdaro tepkite ant tešlos paviršiaus. Pradėdami nuo arčiausiai jūsų esančio ilgojo krašto, suvyniokite tešlą į rąstą (tešla bus minkšta ir šiek tiek lipni). Naudodami aštrų dantytą peilį, supjaustykite bandelių tešlą į 12 dalių. Kiekvieną tešlos gabalėlį perkelkite į paruoštą kepimo indą. Kepimo indą uždenkite maistine plėvele ir leiskite bandelėms pakilti, apie 45 min. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
4. Nuimkite maistinę plėvelę nuo bandelių. Pašaukite švediškas cinamonines bandeles su kardamonu į įkaitintą orkaitę. Kepkite iki auksinės spalvos, apie 25 min. Išimkite bandeles iš orkaitės ir nedelsdami sutepkite likusį įdarą ant viršaus. Leiskite bandelėms atvėsti apie 10 minučių.
Skanaus!
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Nuostabios švediškos cinamoninės bandelės su kardamonu
Šiuos švediškos cinamoninės bandelės su aromatinga kardamono esencija pagyvina gaivaus apelsinų ryškumą, bei sukuria subtilų skonių derinį. Nesvarbu, ar mėgaujatės šiomis bandelėmis per pusryčius, ar prie popiečio kavos puodelio, jos tinka visuomet, kai norisi šilto ir minkšto deserto!
Taigi, pasiruoškite pasinerti į švediškos cinamoninės bandelės su kardamonu pasaulį, kur virtuvė alsuoja prieskonių ir citrusinių vaisių kvapais, o kiekvienas kąsnelis nukelia jus į saldžios, aromatingos palaimos vietą. Pradėkime šį skanų receptą kartu ir pagaminkime įsimintinų bandelių partiją, kuri praskaidrins jūsų dieną ir sužavės jūsų skonio receptorius.