Tobulas morkų pyragas
Tobulas morkų pyragas – klasikinis receptas, kurį lengva iškepti namuose. Drėgnas biskvitas ir kreminis sūrio kremas sužavės visus!
Ingredientai
Morkų pyrago biskvitui:
- 3 dideli kiaušiniai (kambario temp.)
- 200 g cukraus
- 200 ml saulėgrąžų aliejaus
- 280 g kvietinių miltų
- 1½ a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. cinamono
- ½ a. š. druskos
- 1 a. š. meduolių prieskonių
- 400 g morkų
- 100 g mėgstamų riešutų (nebūtinai)
Kreminiam pertepimui:
- 50 g sviesto (kambario temp.)
- 500 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“)
- 400 ml grietinėlės 35%
- 150 g cukraus pudros
- 2 šaukštai išspaustos citrinos sulčių
Papuošimui:
- 50 g mėgstamų riešutų
Kepimui:
- 2-3 vienodo skersmens kepimo formos
- Gaminimo laikas - 25 min.
- Kepimo laikas ~ 40 min.
- Pyrago užteks 12 porcijų
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pagaminti tobulą morkų pyragą?
Pasidalink su draugu:
Morkų pyrago biskvitas:
1. Prieš pradedant gaminti morkų pyrago biskvitą, įkaitinkite orkaitę iki 170 °C, o kepimo formas išklokite kepimo popieriumi. Jei norisi 3 pyrago sluoksnių, tuomet naudokite 3 kepimo formas, jei 2 sluoksnių – 2 kepimo formas.
2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, kol mišinys taps purus ir šviesesnės spalvos.
3. Palaipsniui į dubenį įpilkite saulėgrąžų aliejų, nuolat maišykite, kol ingredientai gerai susijungs ir masė bus tolygi.
4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir meduolių prieskonius.
5. Trečiame dubenyje smulkiai sutarkuokite morkas, jei mėgstate riešutus, sumalkite mėgstamus riešutus į miltus ir sumaišykite su tarkuotomis morkomis.
6. Į aliejaus ir kiaušinių plakinį atsargiai įmaišyti miltų mišinį. Turi nelikti sausų miltų.
7. Galiausiai palengva suberkite tarkuotas morkas (su riešutais). Sumaišykite.
8. Susijungus ingredientams, gautą masę, vienodomis dalimis paskirstykite į paruoštas kepimui formeles.
9. Į įkaitusią orkaitę pašaukite paruoštą morkų biskvito tešlą ir kepkite 35 – 40 min. arba kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
- Svarbu paminėti, kad biskvitus reikia kepti orkaitės viduryje, vienodam aukštyje. Jei netelpa visos formelės kartu, reiktų kepti per kelis kartus.
Orkaitės durelių pasistenkite dažnai nedarinėti.
Paruošus tešlą iškarto pašaukite į įkaitintą orkaitę, nes kepimo milteliai pradeda jau veikti.
Morkų pyrago kreminis pertepimas
1. Sviestą ištirpinkite ant silpnos lėtos ugnies.
2. Ištirpintą sviestą sumaišykite su kreminiu sūriu (pvz., „Philadelphia“) bei cukraus pudra.
3. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių smailių.
4. Į kreminio sūrio mišinį palengva įmaišykite išplaktą grietinėlę ir citrinos sultis.
5. Gautą kremą įdėkite į šaldytuvą, kol biskvitas iškeps ir atvės iki kambario temperatūros.
Morkų pyrago sutepimas
1. Tik ant atvėsusio biskvito užtepkite paruoštą kremą, tada uždėkite sekančius sluoksnius, o ant viršaus bei šonų tolygiai paskirstykite likusį kremą.
2. Morkų pyragą papuoškite stambiai kapotais riešutais arba morkų drožlėmis.
Tobulas morkų pyragas – skonis, kuris suartina
Šis tobulas morkų pyragas yra švelnus ir kvapnus – tai puikus desertas, kuris sužavės tiek švenčių proga, tiek kasdieniams saldumynų mėgėjams. Drėgnas biskvitas, pagardintas cinamonu ir meduolių prieskoniais, kartu su kreminiu sūrio pertepimu sukuria nepakartojamą skonį. Tiesiog tobula deserto versija morkų pyragui!
Tobulas morkų pyragas – tai idealus desertas tiems, kurie mėgsta natūralų saldumą ir prieskonių švelnumą. is ne tik gražiai atrodo, bet ir puikiai tinka ypatingoms progoms ar šeimos vakarienėms.