Ingredientai
Balto šokolado ledams:
- 480 ml riebios grietinėlės
- 240 ml riebaus pieno
- 100 g cukraus
- 120 g balto šokolado
- 4 dideli kiaušinių tryniai
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- Gaminimo laikas - 40 min.
- Laukimo laikas - 4 h
- Šaldymo laikas - 4 h
- Užtruksite - 8 h 40 min.
- Paruošite 6 balto šokolado ledai
- Autorius - Saldūs receptai
Naminiai valgomieji balto šokolado ledai, pasigaminkite namuose
Pasidalink su draugu:
Valgomųjų baltojo šokolado ledų receptas:
1. Į puodą supilkite grietinėlę, pieną bei cukrų, maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs ir ištirps cukrus.
2. Nukėlus puodą nuo kaitlentės, susmulkinkite baltąjį šokoladą ir suberkite į karštą grietinėlės mišinį. Maišykite, kol baltas šokoladas visiškai ištirps ir mišinys taps vientisas.
3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių trynius. Nedidelį kiekį karšto baltojo šokolado mišinio iš lėto supilkite į kiaušinių trynius, nuolat plakdami.
4. Kiaušinių trynių mišinį supilkite atgal į puodą su likusiu baltojo šokolado mišiniu. Virkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol mišinys sutirštės. Tai užtruks apie 5–7 minutes.
5. Mišinį nukelkite nuo kaitlentės ir įmaišykite vanilės ekstraktą. Mišinį perkoškite per sietelį, kad neliktų gabalėlių.
6. Leiskite mišiniui atvėsti iki kambario temperatūros, tada uždenkite maistine plėvele, prispauskite tiesiai ant mišinio paviršiaus, kad nesusidarytų odelė. Šaldykite bent 4 val. arba per naktį.
7. Atvėsusį mišinį supilkite į ledų gaminimo aparatą ir plakite pagal gamintojo nurodymus, paprastai užtrunkama apie 20–25 minutes.
8. Ledus perkelkite į uždengtą indą ir užšaldykite mažiausiai 4 val. arba kol sutvirtės.
9. Itališki valgomieji baltojo šokolado ledai gali būti pateikti tiek dubenėliuose tiek belgiškuose vafliuose. Mėgaukitės kreminiais, balto šokolado saldžiais skoniais!
Pavadinimas
Tekstas
Pavadinimas
Tekstas
Pavadinimas
Tekstas
Pavadinimas
Tekstas