Drėgni morkų keksiukai
Drėgni morkų keksiukai – tai švelnus desertas su ypatingu morkų ir cinamono skoniu. Tobulai tinka tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms!
Ingredientai
Morkų keksiukams:
- 3 dideli kiaušiniai (kambario temp.)
- 200 g cukraus
- 200 ml saulėgrąžų aliejaus
- 280 g kvietinių miltų
- 1½ a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. cinamono
- ½ a. š. druskos
- 1 a. š. meduolių prieskonių
- 400 g morkų
- 100 g mėgstamų riešutų (nebūtinai)
Keksiukų glaistui:
- 25 g sviesto (kambario temp.)
- 250 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“)
- 200 ml grietinėlės 35%
- 70 g cukraus pudros
- 2 šaukštai išspaustos citrinos sulčių
Papuošimui:
- 10 g mėgstamų riešutų
Kepimui:
- 2 keksiukų skardų
- 24 keksiukų vienkartinių formelių
- Gaminimo laikas - 25 min.
- Kepimo laikas ~ 25 min.
- Iškepsite ~ 24 keksiukus
- Autorius - Saldūs receptai
Kaip pagaminti tobulą morkų pyragą?
Pasidalink su draugu:
Drėgni morkų keksiukai - receptas
1. Prieš pradedant gaminti morkų keksiukus, įkaitinkite orkaitę iki 170 °C, o kepimo formas išklokite vienkartinėmis keksiukų formelėmis.
2. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynio.
3. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinio trynius su cukrumi, kol mišinys taps purus ir šviesesnės spalvos.
3. Palaipsniui į dubenį įpilkite saulėgrąžų aliejų, nuolat maišykite, kol ingredientai gerai susijungs ir masė bus tolygi.
4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir meduolių prieskonius.
5. Trečiame dubenyje smulkiai sutarkuokite morkas, jei mėgstate riešutus, sumalkite mėgstamus riešutus į miltus ir sumaišykite su tarkuotomis morkomis.
6. Į aliejaus ir kiaušinių trynių plakinį atsargiai įmaišyti miltų mišinį. Turi nelikti sausų miltų.
7. Palengva suberkite tarkuotas morkas (su riešutais). Sumaišykite.
8. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių, baltų smailių ir atsargiai, šaukštu įmaišykite į keksiukų masę.
9. Susijungus ingredientams, gautą masę, paskirstykite po formeles, palikdami šiek tiek vietos, keksiukų pakilimui.
10. Į įkaitusią orkaitę pašaukite paruoštus morkų keksiukus ir kepkite 20 – 25 min.
- Svarbu paminėti, kad keksiukus reikia kepti orkaitės viduryje, vienodam aukštyje. Jei netelpa visos formelės kartu, reiktų kepti per kelis kartus.
Orkaitės durelių pasistenkite dažnai nedarinėti.
Paruošus tešlą iškarto pašaukite į įkaitintą orkaitę, nes kepimo milteliai pradeda jau veikti.
Keksiukų kreminis glaistas:
1. Sviestą ištirpinkite ant silpnos lėtos ugnies.
2. Ištirpintą sviestą sumaišykite su kreminiu sūriu (pvz., „Philadelphia“) bei cukraus pudra.
3. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių smailių.
4. Į kreminio sūrio mišinį palengva įmaišykite išplaktą grietinėlę ir citrinos sultis.
5. Gautą kremą įdėkite į šaldytuvą, kol keksiukai iškeps ir atvės iki kambario temperatūros.
Keksiukų papuošimas kreminiu glaistu:
1. Tik ant gerai atvėsusių keksiukų, konditeriniu švirkštu papuoškite keksiukus kreminiu šaltu glaistu.
2. Morkų keksiukus papuoškite stambiai kapotais riešutais arba morkų drožlėmis.
Drėgni morkų keksiukai – kai desertas tiesiog tirpsta burnoje!
Drėgni morkų keksiukai – tai ne tik paprastas desertas, bet ir sveikesnė saldumynų alternatyva, puikiai tinkanti įvairioms progoms. Šis receptas nustebins tiek gardžiu skoniu, tiek švelnia ir drėgna keksiukų tekstūra, o pridėjus trupinėlį mėgstamų riešutų, skonis taps dar ypatingesnis.
Šie keksiukai, praturtinti sultingomis morkomis, yra lengvai pagaminami ir tinkami bet kokiam desertų mėgėjui. Malonus prieskonių derinys suteikia ypatingą skonį, o minkšta tekstūra patiks visai šeimai.
Jei sužavės Jus šie keksiukai, visuomet galite išsikepti ir visą – Tobulą morkų pyragą!