Mielinės bandelės su uogiene
Nuostabios mielinės bandelės su uogiene, mėgaukitės sodriais aviečių skoniais! Minkšta bei puri bandelių tešla, su nuostabiu aviečių įdaru, sukuria tobulą saldumo balansą. Patobulinkite savo kepimo įgūdžius naudodamiesi šį mielinės bandelės receptą bei mėgaukitės aviečių bei šiltos, purios deriniu.
Mielines bandeles 1600
Ingredientai
Mielinėms bandelėms:
- 300 ml šilto pieno
- 7 g sausų mielių
- 100 g cukraus
- 1 didelis kiaušinis (kambario temperatūros)
- Žiupsnelis druskos
- 115 g sviesto (ištirpinto ant silpnos ugnies)
- 500 g miltų
Įdarui:
- 115 g kreminis sūris (philadelphia)
- 45 g sviesto
- 50 g cukraus
- 400 g šaldytų aviečių (perpjautų pusiau)
- 2 arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo
Mielinių bandelių glaistui:
- 60 g švelniai sūdyto sviesto
- 60 g kreminio sūrio (philadelphia)
- 120 g cukraus pudros
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 2 šauktai riebios grietinėles arba riebaus pieno
- Paruošimo laikas - 30 min.
- Gaminimo laikas - 20 min.
- Tešlos augimo laikas - 2 h.
- Užtruksie - 2 h 50 min.
- Iškepsite 16 mielinių bandelių su avietėmis
- Autorius - iheartnaptime.net
Kaip pasigaminti mielines bandeles?
Pasidalink su draugu:
Mielinių bandelių tešla:
1. Mažame dubenyje pašildykite ant silpnos/lėtos ugnies pieną ir ištirpinkite 1 šaukštelį cukraus. Ištirpus cukrui, nuimkite dubenį nuo viryklės ir suberkite sausas mieles. Palikite 5 min. kol mielės išbrinks ir suputos.
2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinį ir įmaišykite likusį cukrų bei druską. Supilkite ištirpintą sviestą su suputojusiomis mielėmis ir maišykite, kol ingredientai susijungs.
3. Palaipsniui suberkite miltus, iš pradžių maišykite šauktu, o pasidarius sunkiau maišyti, pereikite prie minkymo. Jei tešla atrodo pernelyg lipni, galite įberti šaukštą ar du papildomų miltų. Tešla turi būti lipni. Kuo mažiau miltų, tuo minkštesnės bandelės.
4. Išminkius tešlą, įdėkite į didesnį dubenį, išteptą riebalais ir palikite šiltoje vietoje apie 1 val, kad mielinių bandelių tešla pakiltų.
5. Pakilus mielinių bandelių tešlai išminkykite ir dar kartą palikite 20 min. tešlai pakilti.
Pasigaminkite mielinių bandelių įdarą
1. Ištirpinkite sviestą ant silpnos/lėtos ugnies. Nukelkite nuo viryklės ir leiskite truputėlį atvėsti.
2. Kitame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį su cukraus pudra iki vientisos masės.
3. Atvėsusį sviestą supilkite į kreminio sūrio masę ir gerai išmaišykite, kol susijungs visi ingredientai.
4. Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampio forma. Mentele tolygiai paskirstykite kreminio sūrio mišinį ant tešlos paviršiaus.
5. Nedideliame dubenyje sumaišykite avietes su kukurūzų krakmolu, maišykite, kol krakmolas pasiskirstys tolygiai ant uogų. Aviečių mišinį paskleiskite ant tešlos. Sandariai susukite tešlą taip, kad avietės liktų tešlos viduje.
6. Susuktą į ritinį, tešlą supjaustykite 5 cm storio griežinėliais.
7. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite supjaustytas mielines bandeles su uogiene didesniais tarpais.
8. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
9. Mielines bandeles su uogiene kepkite 20 – 25 min. Kai iškeps, išimkite jas iš orkaitės ir leiskite atvėsti maždaug 10 minučių, prieš tepant glajų.
Mielinių bandelių glaistas:
1. Ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies ir atidėkite į šalį, kol pravės.
2. Kitame dubenyje kreminį sūrį sumaišykite su cukraus pudra, vanilės ekstraktu ir riebia grietinėle.
3. Atvėsusį sviestą supilkite į kreminį sūrį ir gerai išmaišykite kol susijungs visi ingredientai.
4. Mielinėms bandelėms iškepus ir šiek tiek joms pravėsus, tolygiai paskirstykite glaistą ant bandelių.
Patarimai kaip tobulai iškepti mielines bandeles
Kambario temperatūros produktai. Valandą prieš gaminimą pasiruoškite visus mielinių bandelių ingredientus, kad produktai sušiltų iki kambario temperatūros.
Nepadauginkite miltų. Kuo mažiau dėsite miltų, tuo mielinės bandelės bus minkštesnės.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Mielinės bandelės su uogiene! Įsimintinas aviečių skonis, kiekviename kąsnyje
Šis mielinės bandelės su uogiene receptas, nukels jūsų skonio receptorius į grynos palaimos kelionę. Mielinės bandelės su avietine uogiene, pasižymi ryškiomis raudonomis sodraus skonio uogomis bei minkšta, saldžia tešla. Tai puiki klasikinės cinamonės bandelės alternatyva. Gaminkite ir kepkite savo mielines bandeles su avietiniu įdaru – patirsite jaudinčią kulinarinę kelionę, kuri sujungia vasaros skonius su puria mielinių bandelių tešla. Nesvarbu, ar esate patyręs bandelių kepėjas, ar naujokas virtuvėje, mūsų nuoseklus receptas padės jums pagaminti tobulas mielines bandeles su uogiene iš pirmo karto!
Taigi, pasiruoškite pasinerti į mielinių bandelių pasaulį, kuriame jūsų virtuvę užpildys šviežiai iškeptos aromatingos bandelės kvapas. Pasinerkime į šį skanų receptą ir sukurkime šiuos įsimintinus skanėstus, kurie jūsų dieną pakels iki saulės spindulių.