Moliūgų keksas
Gardus bei kvapnus moliūgų keksas su cinamonu – puikus rudens desertas kiekvieniems namams.
Ingredientai
Moliūgų keksui:
- 250 g moliūgų tyrės
- 200 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 200 g miltų
- 100 ml aliejaus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. sodos
- 1 a.š. cinamono
- ½ a.š. malto muskato riešuto
- Žiupsnelis druskos
- Vanilės ekstrakto
Kreminei glazūrai:
- 200 g kreminio sūrio (kambario temp.)
- 100 g sviesto (kambario temp.)
- 150-200 g cukraus pudros
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1-2 v.š. pieno arba grietinėlės
Kepimui:
- Kekso kepimo forma
- Gaminimo laikas - 25 min.
- Kepimo laikas ~ 50 min.
- Pyrago užteks 12 porcijų
- Autorius - Saldūs receptai
Kai norisi kažko ypatingo– moliūgų keksas rudens akimirkoms
Pasidalink su draugu:
Moliūgų keksas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymo.
2. Didesniame dubenyje, sumaišykite iki vientisos masės kiaušinio trynius su cukrumi ir aliejumi.
3. Į šią masę įmaišykite moliūgų tyrę ir vanilės ekstraktą.
4. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskato riešutą ir druską.
5. Palaipsniui suberkite sausų ingredientų mišinį į šlapius ingredientus, maišykite iki vientisos tešlos.
6. Kaiušinių baltymus išplakite iki standžių baltų smailių. Gautą masę, šauktu įmaišykite į moliūgų kekso tešlą.
7. Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
8. Pašaukite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 45-50 minučių.
9. Iškepus pyragą, leiskite jam atvėsti formoje. Tik atvėsusį verksite iš formos, taip pyragas nesuskils ir nesuluš.
Kreminė glazūra:
1. Dubenyje išplakite kambario temp. kreminį sūrį ir sviestą, kol masė taps lengva ir vientisa (užtruksite apie 2-3 minutes).
2. Po truputį įplakite cukraus pudrą, kad glazūra būtų norimo saldumo ir konsistencijos.
3. Šaukštu įmaišykite vanilės ekstraktą.
4. Jei glazūra atrodo per tiršta, įpilkite 1-2 šaukštus pieno arba grietinėlės ir gerai išmaišykite, kol ji taps švelni ir kremiška.
Puošimas:
1. Tik ant atvėsusio moliūgų kekso pilkite kreminę glazūrą.
Skanaus!
Saldus moliūgų keksas – tikra rudens nuotaika kiekviename kąsnyje!
Moliūginis keksas yra puikus pasirinkimas rudens desertui – jis minkštas, kvapnus ir šiek tiek pikantiškas, su cinamono ir muskato prieskoniais. Tai desertas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems, o pagaminti jį labai paprasta.
Jei ieškote skanaus ir sveikesnio deserto, moliūgų keksas yra puikus pasirinkimas. Moliūgų tyrė suteikia keksui drėgnumo, o prieskoniai sukuria nepaprastą rudens skonį. Šis receptas lengvas ir greitas, todėl puikiai tinka bet kuriuo metu.