Šokoladinis biskvitas tortui
Šokoladinis biskvitas – lengvai paruošiamas, minkštas ir skanus pagrindas jūsų mėgstamam tortui! Vienas receptas – daugybė saldžių galimybių!
Ingredientai
Šokoladiniam biskvitui:
- 4 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 150 g cukraus
- 120 g miltų
- 40 g kakavos miltelių
- 1½ šaukštelio kepimo miltelių
- 50 ml neutralaus skonio aliejaus
- 50 ml pieno
- 20 cm skersmens dvi apvalios kepimo formos
- Gaminimo laikas - 25 min.
- Kepimo laikas ~ 35 min
- Biskvitas 20 cm skersmens
- Autorius - Saldūs receptai
Jūsų tortui reikia pagrindo – šokoladinis biskvitas pasiruošęs!
Pasidalink su draugu:
Šokoladinis biskvitas tortui:
1. Į kepimo formas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.
2. Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi, užtruksite apie 7–10 min., kol masė taps šviesi, puri ir trigubai padidės.
3. Į dubenį persijokite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę mentele, kad ji išliktų puri.
4. Atskirame dubenėlyje sumaišykite aliejų ir pieną. Atsargiai supilkite į tešlą ir maišykite, kol ingredientai susijungs.
5. Gautą tešlą supilkite lygiomis dalimis į dvi kepimo formas ir pašaukite į įkaitusią orkaitę. Kepkite vienodame aukštyje, o jei netelpa tuomet per kelis kartus.
6. Šokoladinį biskvitą kepkite apie 30–35 minutes, kol medinis pagaliukas ištraukus iš biskvito bus sausas.
7. Iškepus biskvitams, palikite atvėsti kepimo formose bent 10 minučių, tada išimkite ir pilnai ataušinkite ant grotelių.
8. Norimus torto pertepimus, tepkite tik ant pilnai atvėsusių biskvitų.
ĮSYGYKITE
Naujai išleistą knygą
Leiskimės į kulinarinius nuotykius ir išmokime kaip tobulai išsikepti drėgnas, kvapnias ir be galo minkštas bandeles, kurių norėsis vis daugiau!
12 tobulų bandelių receptų
Skaitmeninė (PDF formatu) receptų knyga. Kepkite su meile, mėgaukitės skoniu – nuo klasikos iki veganiškų…
Kiekvienas tortas prasideda nuo tobulo biskvito!
Sužinokite, kaip iškepti tobulą šokoladinį biskvitą tortui – purumas ir skonis garantuoti!
Šokoladinis biskvitas yra universalus deserto pagrindas, kuris leidžia kūrybiškai derinti įvairius kremus ir skonio akcentus. Jei ieškote tobulo derinio, išbandykite maskarponės kremą tortui – jis suteiks švelnios tekstūros ir kreminio skonio. Norint intensyvesnio skonio, rinkitės šokoladinį kremą tortui, kuris pabrėš šokolado sodrumą. Gaivumo mėgėjams puikiai tiks citrininis kremas tortui, o subtilaus saldumo suteiks kokosinis kremas tortui. Jei norisi dar daugiau švelnumo, pasirinkite varškės kremą tortui, o gurmaniškas karamelinis kremas tortui papildys desertą ypatingu skoniu. Eksperimentuokite ir atraskite savo mėgstamą derinį!
Šokoladinis biskvitas – tai deserto pagrindas, kuris niekada nenuvilia. Jo purumas, sodrus šokolado skonis ir paprastas paruošimas leidžia šį receptą paversti tikra kepinių klasika. Šis biskvitas puikiai tinka tiek gimtadienio tortams, tiek kasdieniams desertams. Pasitelkę vos kelis ingredientus – kiaušinius, miltus, kakavą ir cukrų – sukursite minkštą ir drėgną pagrindą, kuris tobulai dera su įvairiais kremais.
Norite eksperimentuoti? Šokoladinis biskvitas yra universalus: pertepkite jį maskarponės, šokoladiniu ar karameliniu kremu. Galite pridėti mėgstamų priedų – uogų, riešutų ar šokolado gabaliukų. Rezultatas visada bus įspūdingas! Jei ieškote būdo nudžiuginti savo artimuosius, šis receptas taps jūsų nauju mėgstamiausiu. Išbandykite šokoladinį biskvitą ir pajuskite, kaip desertai pakyla į naują lygmenį!